Videoretsept: guriyacha xachapuri
Masalliqlar:
-
5 gramm quruq xamirturush
-
150 millilitr sut
-
1 choy qoshiqdan tuz va shakar
-
50 gramm margarin yoki sariyog'
-
60 millilitr kefir
-
350-400 gramm un
-
1 dona tuxum
-
Asosiga:
-
300 gramm "suluguni" pishlog'i
-
3 ta qaynatilgan tuxum
-
surtish uchun 1 choy qoshiq suv va tuxum sarig'i
Yo’nalishlar
Gruzincha taomlarning barchasi ajoyib ta’m va ko’rinishga ega. Mana bu xachapurilar ham bundan mustasno emas.
Masalliqlar:
5 gramm quruq xamirturush | |
150 millilitr sut | |
1 choy qoshiqdan tuz va shakar | |
50 gramm margarin yoki sariyog' | |
60 millilitr kefir | |
350-400 gramm un | |
1 dona tuxum | |
Asosiga: |
|
300 gramm "suluguni" pishlog'i | |
3 ta qaynatilgan tuxum | |
surtish uchun 1 choy qoshiq suv va tuxum sarig'i |
Iliq sutga tuz, shakar va xamirturushni solib, aralashtirib olamiz.
Ustini sochiq bilan yopib, 15 daqiqa iliq joyga olib qo'yamiz.
Tog'orachaga eritilgan sariyog', tuxum, kefirni va xamirturushli aralashmani solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.
Unni oz-ozdan solib, xamir qorib olamiz.
Xamirni 5 daqiqadan ko'proq mushtlaymiz.
So'ng xamirni ustini yopib, 1 soatga iliq joyga olib qo'yamiz.
Pishloq va qaynatilgan tuxumni qirg'ichdan chiqarib, aralashtirib olamiz.
Oshgan xamirni olib, 3-4 ta teng bo'lakka bo'lamiz.
So'ng xamirlarni kattaligi 23-25 sm gacha yoyib olamiz.
Teng yarmiha asosdan solib chiqamiz va ikkinchi yarmi bilan ustini yopib, chetlarini yopishtirib chiqamiz.
Pergament qog'oz to'shalgan patnisga olamiz.
Ustini yopib, 10 daqiqaga qoldiramiz.
Keyin esa ustiga tuxum sarig'ini surtib, 180 C darajada qizigan pechda 25 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Masalliqlar:
5 gramm quruq xamirturush | |
150 millilitr sut | |
1 choy qoshiqdan tuz va shakar | |
50 gramm margarin yoki sariyog' | |
60 millilitr kefir | |
350-400 gramm un | |
1 dona tuxum | |
Asosiga: |
|
300 gramm "suluguni" pishlog'i | |
3 ta qaynatilgan tuxum | |
surtish uchun 1 choy qoshiq suv va tuxum sarig'i |