Shokolad-qahvali tort
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
350 gramm shakar
-
245 gramm un
-
75 gramm kakao
-
1.5 choy qoshiq qabartma
-
1.5 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
1/2 choy qoshiq tuz
-
2 ta tuxum
-
240 millilitr yangi damlangan qahva
-
240 millilitr sut
-
120 millilitr o'simlik yog'i
-
1.5 choy qoshiq vanilin
-
Kremiga:
-
180 gramm qora shokolad
-
226 gramm yumshatilgan sariyog'
-
230 gramm shakar upasi
-
1.5 choy qoshiq vanilin
Yo’nalishlar
Shokolad va qahva solib tayyorlaniladigan tezpishar tort har qanday dasturxonga ham fayz bag’ishlaydi.
Korjlarga hech qanday qiyom quyilmasligiga qaramay, ular juda nam bo’lib pishadi.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 35 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
350 gramm shakar | |
245 gramm un | |
75 gramm kakao | |
1.5 choy qoshiq qabartma | |
1.5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1/2 choy qoshiq tuz | |
2 ta tuxum | |
240 millilitr yangi damlangan qahva | |
240 millilitr sut | |
120 millilitr o'simlik yog'i | |
1.5 choy qoshiq vanilin | |
Kremiga: |
|
180 gramm qora shokolad | |
226 gramm yumshatilgan sariyog' | |
230 gramm shakar upasi | |
1.5 choy qoshiq vanilin |
Asosi
Tog'orachaga barcha quruq masalliqlar: un, tuz, shakar, kakao, qabartma va iste'mol sodasini solamiz.
Alohida idishga esa tuxum, qahva, sut, yog' va vanilinni solamiz. Mikserda ko'pirtirib olamiz.
Quruq massa va suyuq aralashmani birlashtiramiz. Natijada silliq, suyuqroq holatli xamir vujudga keladi.
Pechni 180 C darajaga qizdiramiz. Aylanasi 22-24 sm li qolipga sariyog'dan surtamiz, va ostiga pergament qog'oz to'shaymiz.
Xamirni ikkiga bo'lib, 25-30 daqiqadan pishirib olamiz. Pishganligini gugurt cho'pi yordamida tekshirib ko'ramiz, quruq chiqsa pishgan hisoblanadi.
Korjlarni pech panjarasida sovutib olamiz.
Kremiga:
Shokoladni suv bug'ida eritib olamiz.
Sariyog'ni ozroq mikserda ko'pirtirib olamiz. So'ng shakar upasini solib, oqarib shishgunga qadar yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
Vanil shakari va eritilgan shokoladni solib, past bosimda ko'pirtirib olamiz. So'ng quvvatini oxirigacha ko'tarib, 2-3 daqiqa ko'pirtiramiz.
Biskvitni bittasini qo'yib, ustidan kremning yarmini surtamiz. Ikkinchi qavati bilan yopib, usti va chetlariga krem surtamiz. Xohishga qarab, kremni pishiriq qopchasiga quyib, har xil gullar chiqarish ham mumkin.
Tortni bir soatga sovutgichga olib qo'yamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
350 gramm shakar | |
245 gramm un | |
75 gramm kakao | |
1.5 choy qoshiq qabartma | |
1.5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1/2 choy qoshiq tuz | |
2 ta tuxum | |
240 millilitr yangi damlangan qahva | |
240 millilitr sut | |
120 millilitr o'simlik yog'i | |
1.5 choy qoshiq vanilin | |
Kremiga: |
|
180 gramm qora shokolad | |
226 gramm yumshatilgan sariyog' | |
230 gramm shakar upasi | |
1.5 choy qoshiq vanilin |