fbpx
Videoretsept: dolchin qo’shib pishirilgan bulochkalar

Videoretsept: dolchin qo’shib pishirilgan bulochkalar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Dolchin qo’shilgan bulochkalar hidiga hech bir narsa teng kelmasligi aniq. Agarda siz bu pishiriqni pishirsangiz, undan taraladigan hiddan nafaqat oila a’zolaringiz, balki qo’shnilaringiz ham yugurib kelishi aniq!

Bunday bulochkalarni tayyorlash umuman qiyin emasligiga siz azizlarni ishontirish maqsadida ham biz videotasvirga tushirdik.

Masalliqlar:

1 piyola sut
3 piyola un
100 gramm sariyog'
1 dona tuxum
200 gramm shakar
1 osh qoshiq quruq xamirturush
15-20 gramm dolchin
1 dona tuxum sarig'i bulochkalar ustiga surtich uchun
Qadam 1
Tugallandi

Xamir oshishiga asos tayyorlaymiz: Sutning 1/4 qismiga xamirturush, ozroq shakar, tuz va bir osh qoshiq un solib aralashtiriladi va 15 daqiqaga tindirishga qo'yiladi.
Usti shishib chiqishi kerak.

Qadam 2
Tugallandi

Sutning qolgan qismiga tuxum qo'shiladi, shakarning teng yarmi va eritilgan sariyog' solib, aralashtiriladi.
So'ngra sutli-xamirturushli massa solib, aralshtiriladi.

Qadam 3
Tugallandi

Xamir yumshoq va egiluvchan bo'lgunga qadar un solinadi.
Yaxshilab aralashtiriladi va ikki barobar ko'tarulganiga qadar, taxminan 35-45 daqiqaga tindirib qo'yiladi.

Qadam 4
Tugallandi

Oshgan xamir teng 2-3 bo'laklarga bo'linadi.

Qadam 5
Tugallandi

Stol ustiga un sepiladi.
Xamir qalinligi 5-7 mm da to'rtburchak shaklda yoyiladi, eritilgan sariyog' surtiladi va ustidan shakar bilan dolchin sepib chiqiladi.

Qadam 6
Tugallandi

Xamir ruletga o'xshab o'rab chiqiladi va o'rtacha kattalikda kesib chiqiladi.
Pishirishga shay turgan bulochkalar gaz pechi patnisiga (maxsus yog'langan qog'oz to'shaladi) terib chiqiladi va yana biroz ko'tarilishi uchun 20 daqiqaga chetga olib qo'yiladi.

Qadam 7
Tugallandi

Ustiga tuxum sarig'i surtiladi.
180-190 C darajada qizdirilgan duxovkada to'q-tillarangga kirguncha taxminan 20-25 daqiqa davomida pishirib olinadi.
Yangiliklarga boy mazali retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'ling.

  • O’rtacha
  • 190 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

1 piyola sut
3 piyola un
100 gramm sariyog'
1 dona tuxum
200 gramm shakar
1 osh qoshiq quruq xamirturush
15-20 gramm dolchin
1 dona tuxum sarig'i bulochkalar ustiga surtich uchun
oldingi
Hyatt Regency mehmonxonasining retseptlari: qovurilgan jo’ja
keyingi
Videoretsept: suvda qaynatib pishirilgan xamirdan pishloqli bulochkalar (zavarniye bulochki)

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.