Ko’rgazmali pechenyelar
Masalliqlar:
-
225 gramm yumshatilgan sariyog'
-
100 gramm shakar
-
1 ta tuxum
-
350 gramm un
-
20 gramm kraxmal
-
200 gramm turli rangdaki obakidandon (леденец)
Yo’nalishlar
Bu pishiriqlardan shundoqqina yangi yil nafasi ufirib turadi! Bunday nomni bu pechenyelar o’rtasidagi rang-barang karamellari sababli ham olgan, chunki ular bir qarashda vitrajli oynalarni eslatadi.
Tayyorlash jarayoni ko’p vaqtni talab qilmaydi. Pechen’yelar uchun xamirni qo’rqmasdan oldindan tayyorlasa ham bo’ladi.
Bayramda bolajonlarni bunday shirinliklar bilan xursand qiling – do’stlaringiz va yaqinlaringizga ham sovg’a sifatida taqdim qilsangiz ularni hayratda qoldirishingiz tayin!
Masalliqlar:
225 gramm yumshatilgan sariyog' | |
100 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
350 gramm un | |
20 gramm kraxmal | |
200 gramm turli rangdaki obakidandon (леденец) |
Sariyog' bilan shakar ko'pirtiriladi.
Tuxum qo'shilib, ko'pirtirishda davom etiladi.
Un bilan kraxmal aralashtirilib, sariyog'li aralashmaga qo'shiladi.
Xamir qoriladi, aylana shaklga keltirilib, oziq-ovqat pelyonkasiga solinib, kamida 1 soatga sovutgichga qo'yiladi.
Bu xamir sovutgichda 3 kungacha, muzlatgichda esa 3 oygacha saqlanilsa bo'ladi.
Obakidandonlar plastik paketga solinadi va bolg'acha yordamida kukun holatiga kirguncha maydalaniladi.
Hozirgi pechen'yemizga biz obakidandonning tortib sotiladigan - Pikolo turidan foydalandik. Siz o'zingizga yoqqan turidan foydalanishingiz mumkin, faqat ichidagi qo'shimcha (asos)larsiz bo'lishi kerak. Masalan dyushes, barbaris va hokazo.
6-qadam
Duxovka patnisiga yog'langan qog'oz to'shalib, ustidan pechen'yelar terib chiqiladi va 170 C haroratda 5-7 daqiqa davomida pishiriladi.
7-qadam
Keyin duxovkadan patnis olinadi, pechen'yelar ichidagi kesilgan joyiga obakidandondan sepiladi.
Yana 5 daqiqa davomida pishiriladi. Pishish jarayonida karamel erib, pishirig'imiz ichini to'ldiradi va chiroyli ko'rinishga kiradi.
Yangiliklarga boy mazali yangi yil retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
225 gramm yumshatilgan sariyog' | |
100 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
350 gramm un | |
20 gramm kraxmal | |
200 gramm turli rangdaki obakidandon (леденец) |