Videoretsept: Dolchinli o’rama bulochkalar
Masalliqlar:
-
500 gramm tayyor oshirma xamir
-
1 osh qoshiq dolchin
-
2 osh qoshiq shakar
-
30 gramm eritilgan sariyog'
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig’i + sut
Yo’nalishlar
Dolchinli bulochkalar tayyor xamirdan tayyorlanilishi sabab ham, juda qisqa muddatda pishadi, shu bilan birga bu jarayon zavq ham bag’ishlaydi.
Siz ham shunday tezpishar yegulikdan pishirib, yaqin insonlaringizni xursand qiling.
Masalliqlar:
500 gramm tayyor oshirma xamir | |
1 osh qoshiq dolchin | |
2 osh qoshiq shakar | |
30 gramm eritilgan sariyog' | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig’i + sut |
Xamir yumshashi va ko’tarilishi uchun iliq joyga olib qo’yamiz (40 daqiqa).
Xamirni 8 ta bo’lakka bo’lamiz.
Har bir xamirni 3 mm qalinlikda ovalsimon shaklda yoyib olamiz.
Eritilgan sariyog’ni surtib, shakar va dolchindan sepamiz.
Pichoq bilan ikkita uchiga tegmasdan uzun-uzun kesib chiqamiz.
Xamirni ko’ndalangiga ruletsimon shaklda o’rab chiqamiz va spiraldek aylantirib olamiz.
Patnisga teramiz, ustini sochiq bilan yopib, 20 daqiqa iliq joyga olib qo’yamiz.
Masalliqlar:
500 gramm tayyor oshirma xamir | |
1 osh qoshiq dolchin | |
2 osh qoshiq shakar | |
30 gramm eritilgan sariyog' | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig’i + sut |