fbpx
Asal va yong’oqli pirog (kovrijka)

Asal va yong’oqli pirog (kovrijka)

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Sovuq qish kunlarida xonadoningizda ajoyib bir muhit yaratishni istasangiz, unda asalli «kovrijka»dan albatta tayyorlab ko’ring.

Bu retseptda tayyorlangan bunday yegulik antiqa bir ta’mda chiqib, yoqishi shubhasizdir.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

85 gramm tozalangan yong'oq
192 gramm un
10 gramm margarin yoki sariyog' qolipga surtish uchun
340 gramm suyuq asal
3 ta tuxum xona haroratidagi
250 gramm olmali pyure
1/4 choy qoshiq zanjabil
3/4 choy qoshiq iste'mol sodasi
1/4 choy qoshiq tuz
Qadam 1
Tugallandi

Gaz pechini 175 C darajaga yoqib qo'yamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Pergament qog'oz to'shalgan patnis ustiga tozalangan yong'oqlarni sepib, 5-7 daqiqa gaz pechida qizartirib olamiz.

Yong'oqni olib sovutamiz, gaz pechini esa o'chirmaymiz.

Qadam 3
Tugallandi

Yong'oqlarni blender idishiga solib, maydalab olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Qolipga sariyog'dan surtib, ozroq un sepamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Alohida idishga asal, olmali pyureni olib, silliq holga kirgunicha aralashtiramiz. So'ng tuxumlarni solib, yana aralashtirib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Alohida idishga un, tuz, iste'mol sodasi va zanjabilni solib aralashtirib olamiz.

Qadam 7
Tugallandi

So'ng esa suyuq aralashma va quruq massani birlashtiramiz. Yong'oqlarni ham solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Xamirni qolipga quyamiz va 45-55 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishganligini gugurt cho'p yordamida tekshirib olamiz.

Pirogni 15 daqiqa qolipida sovutib, so'ng ustidan shakar upasi sepamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

85 gramm tozalangan yong'oq
192 gramm un
10 gramm margarin yoki sariyog' qolipga surtish uchun
340 gramm suyuq asal
3 ta tuxum xona haroratidagi
250 gramm olmali pyure
1/4 choy qoshiq zanjabil
3/4 choy qoshiq iste'mol sodasi
1/4 choy qoshiq tuz
oldingi
Videoretsept: Kurka go’shtidan kavkazcha kabob
keyingi
Pekin karami va makkajo’xoridan tayyorlangan salat

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.