Qaymoqli qaylada pishirilgan tovuq
Masalliqlar:
-
4 dona tovuq sonlari
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
bir bog' kashnich
-
100 gramm smetana
-
150 gramm qaymoq
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
yarim choy qoshiq xmeli-suneli ziravori
-
2-3 osh qoshiq o'simlik yog'i yoki sariyog'
Yo’nalishlar
Tovuq sonlarini eng mazali qilib pishirish usullaridan biri uni xushbo’y qaymoqli qaylada pishirishdir.
Qayladagi sarimsoqpiyoz va ziravorlar tovuqning yanada lazzatli va sersuv chiqishini ta’minlaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 40 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
4 dona tovuq sonlari | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
bir bog' kashnich | |
100 gramm smetana | |
150 gramm qaymoq | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
yarim choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
2-3 osh qoshiq o'simlik yog'i yoki sariyog' |
Gaz pechini 180 C darajaga yoqib qo'yamiz.
Tovuq sonlarini yuvib, quritamz. Yog' solingan tovada po'stli tomonini pastga qaratib, 5-7 daqiqa davomida qovurib olamiz. Qizargandan so'ng esa ag'daramiz.
Tovuqni toblatmalarga mo'ljallangan qolipga solamiz va pechda 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Qaylani tayyorlab olamiz. Ko'katlar va sarimsoqpyozni mayda to'g'rab idishga solamiz. Ustidan qaymoq va smetanani quyib, tuz, murch va xmeli-suneli ziravorini sepamiz. Aralashtirib, tovuq ustidan quyamiz va yana pechda 20 daqiqa davomida pishiramiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
4 dona tovuq sonlari | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
bir bog' kashnich | |
100 gramm smetana | |
150 gramm qaymoq | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
yarim choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
2-3 osh qoshiq o'simlik yog'i yoki sariyog' |