Shovla
Masalliqlar:
-
500 gramm yumaloq donli guruch
-
500;gramm piyoz
-
500 gramm sabzi
-
300-400 gram mol go'shti
-
200 gramm po'stidan tozalangan pomidor
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
ta'bga qarab quritilgan qalampir (paprika)
-
150 millilitr o'simlik yog'i
-
ta'bga qarab zira
Yo’nalishlar
To’yimli, ishtahaochar va nihoyatda mazali shovla taomi, milliy oshxonamizning ajralmas taomlaridan biri hisoblanadi.
Shovlani tayyorlash palovdan ko’ra osonroq hisoblanadi.
Narxi manba chop etilgan vaqtgagina 27 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
500 gramm yumaloq donli guruch | |
500;gramm piyoz | |
500 gramm sabzi | |
300-400 gram mol go'shti | |
200 gramm po'stidan tozalangan pomidor | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ta'bga qarab quritilgan qalampir (paprika) | |
150 millilitr o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab zira |
Go'shtni o'rtacha bo'laklarga bo'lib, qizdirilgan yog'da qizartirib qovurib olamiz.
Piyozni yarim halqa qilib to'g'raymiz va solib, go'sht bilan birga qovuramiz.
So'ng somoncha shaklda to'g'ralgan sabzini solib, yumshaguniga qadar qovuramiz.
Pomidorlarni po'stini archib olamiz, qirg'ichdan chiqarib solamiz va ziravorlarni solamiz.
So'ng guruchni yuvib, qozonga solamiz va guruch shaffof rangga kirgunicha qovuramiz.
Ustidan ikkita barmoq bo'g'imni ko'muvchi suvni solamiz
Qozonning olovini baland qilib, qaynatamiz. Ustidagi suv bug'lanib ketganidan so'ng, olovni pasaytiramiz. Tuz va murch sepamiz. Qopqog'ini yopib, 10 daqiqa pishiramiz.
Pishgan taomni suzma va ko'katlar bilan birga tortamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm yumaloq donli guruch | |
500;gramm piyoz | |
500 gramm sabzi | |
300-400 gram mol go'shti | |
200 gramm po'stidan tozalangan pomidor | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ta'bga qarab quritilgan qalampir (paprika) | |
150 millilitr o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab zira |