Videoretsept: «Margarita» pitsasi
Masalliqlar:
-
Xamirga:
-
100 millilitr suv
-
1 choy qoshiq quruq xamirturush
-
1 choy qoshiq shakar
-
200 gramm+2 osh qoshiq sarimsoqpiyoz tishchasi
-
bir chimdim tuz
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
Qaylasiga:
-
1-2 dona pomidor
-
2 osh q o'simlik yog'i
-
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
ta'bga qarab italyancha xushbo'y ziravorlar
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
Asosiga:
-
200 gramm pomidor
-
150 gramm motsarella pishlog'i
-
bir nechta yashil rayhon yaproqchalari
-
ta'bga qarab italyancha xushbo'y ziravorlar
Yo’nalishlar
«Margarita» – italyancha milliy pitsa bo’lib, dunyo bo’yicha eng ko’p tarqalgan va sevib iste’mol qilinadigan pitsalardan biridir.
Bu pitsaning tarkibi juda oddiy bo’lib, uni quyidagilar tashkil qiladi: motsarello pishlog’i, pomidor va unga takrorlanmas ifor bag’ishlovchi rayhon yaproqchalari.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 13 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
Xamirga: |
|
100 millilitr suv | |
1 choy qoshiq quruq xamirturush | |
1 choy qoshiq shakar | |
200 gramm+2 osh qoshiq sarimsoqpiyoz tishchasi | |
bir chimdim tuz | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Qaylasiga: |
|
1-2 dona pomidor | |
2 osh q o'simlik yog'i | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab italyancha xushbo'y ziravorlar | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
Asosiga: |
|
200 gramm pomidor | |
150 gramm motsarella pishlog'i | |
bir nechta yashil rayhon yaproqchalari | |
ta'bga qarab italyancha xushbo'y ziravorlar |
Iliq suvga shakarni solib eritamiz, ustidan xamirturush va bir-ikki qoshiq un solib, aralashtirib olamiz.
Ustini sochiq bilan yopib, 10 daqiqaga qoldiramiz.
200 gramm unni elab olamiz, tuz va ko'pchigan xamirturushni solamiz.
3 osh qoshiq o'simlik yog'i solib, yumshoq, qo'lga yopishmaydigan xamir qoramiz.
Ustini yopib, 60 daqiqaga iliq joyga tindirib qo'yamiz.
Pomidorni po'stini archib, to'rtburchak shaklda to'g'rab olamiz. Tovaga o'simlik yog'ini solamiz. Ustidan pomidorlarni solib, past olovda dimlab pishiramiz.
So'ng tuz, murch va oreganodan sepamiz, to'g'ralgan rayhonni ham solamiz.
Xamirni olib, aylana shaklda yoyamiz. Ustidan pomidorli qaylani surtamiz.
Pomidor va motsarella pishlog'ini parrak qilib to'g'rab, pitsa ustiga teramiz.
Ustidan murch va oregano sepamiz.
190 C darajada qizdirilgan gaz pechida 15-20 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamirga: |
|
100 millilitr suv | |
1 choy qoshiq quruq xamirturush | |
1 choy qoshiq shakar | |
200 gramm+2 osh qoshiq sarimsoqpiyoz tishchasi | |
bir chimdim tuz | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Qaylasiga: |
|
1-2 dona pomidor | |
2 osh q o'simlik yog'i | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab italyancha xushbo'y ziravorlar | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
Asosiga: |
|
200 gramm pomidor | |
150 gramm motsarella pishlog'i | |
bir nechta yashil rayhon yaproqchalari | |
ta'bga qarab italyancha xushbo'y ziravorlar |