fbpx
Videoretsept: «Margarita» pitsasi

Videoretsept: «Margarita» pitsasi

Masalliqlar:

  • Xamirga:

  • Qaylasiga:

  • Asosiga:

Yo’nalishlar

«Margarita» – italyancha milliy pitsa bo’lib, dunyo bo’yicha eng ko’p tarqalgan va sevib iste’mol qilinadigan pitsalardan biridir.

Bu pitsaning tarkibi juda oddiy bo’lib, uni quyidagilar tashkil qiladi: motsarello pishlog’i, pomidor va unga takrorlanmas ifor bag’ishlovchi rayhon yaproqchalari.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 13 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.

Masalliqlar:

Xamirga:
100 millilitr suv
1 choy qoshiq quruq xamirturush
1 choy qoshiq shakar
200 gramm+2 osh qoshiq sarimsoqpiyoz tishchasi
bir chimdim tuz
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
Qaylasiga:
1-2 dona pomidor
2 osh q o'simlik yog'i
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
ta'bga qarab italyancha xushbo'y ziravorlar
ta'bga qarab tuz va murch
Asosiga:
200 gramm pomidor
150 gramm motsarella pishlog'i
bir nechta yashil rayhon yaproqchalari
ta'bga qarab italyancha xushbo'y ziravorlar
Qadam 1
Tugallandi

Iliq suvga shakarni solib eritamiz, ustidan xamirturush va bir-ikki qoshiq un solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Ustini sochiq bilan yopib, 10 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

200 gramm unni elab olamiz, tuz va ko'pchigan xamirturushni solamiz.

Qadam 4
Tugallandi

3 osh qoshiq o'simlik yog'i solib, yumshoq, qo'lga yopishmaydigan xamir qoramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Ustini yopib, 60 daqiqaga iliq joyga tindirib qo'yamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Pomidorni po'stini archib, to'rtburchak shaklda to'g'rab olamiz. Tovaga o'simlik yog'ini solamiz. Ustidan pomidorlarni solib, past olovda dimlab pishiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

So'ng tuz, murch va oreganodan sepamiz, to'g'ralgan rayhonni ham solamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Xamirni olib, aylana shaklda yoyamiz. Ustidan pomidorli qaylani surtamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Pomidor va motsarella pishlog'ini parrak qilib to'g'rab, pitsa ustiga teramiz.

Qadam 10
Tugallandi

Ustidan murch va oregano sepamiz.

190 C darajada qizdirilgan gaz pechida 15-20 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamirga:
100 millilitr suv
1 choy qoshiq quruq xamirturush
1 choy qoshiq shakar
200 gramm+2 osh qoshiq sarimsoqpiyoz tishchasi
bir chimdim tuz
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
Qaylasiga:
1-2 dona pomidor
2 osh q o'simlik yog'i
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
ta'bga qarab italyancha xushbo'y ziravorlar
ta'bga qarab tuz va murch
Asosiga:
200 gramm pomidor
150 gramm motsarella pishlog'i
bir nechta yashil rayhon yaproqchalari
ta'bga qarab italyancha xushbo'y ziravorlar
oldingi
Sabzavotli lazanya
keyingi
Yurakchasimon bulochkalar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.