Videoretsept: nok qo’shib pishirilgan yogurtli pirog
Masalliqlar:
-
200 gramm eritilgan sariyog'
-
175 gramm shakar
-
175 gramm un
-
6 osh qoshiq shakarsiz yogurt
-
3 ta tuxum
-
0,5 choy qoshiq qabartma
-
1 o'ramcha vanilin
-
bir chimdim tuz
-
3-4 dona nok
Yo’nalishlar
Nok va yogurt qo’shib pishiriladigan bu pirog issiq choy bilan ichishga juda yaxshi! Bu pirog o’z navbatida juda yumshoq, mazali va noklar solinishi sabab ham, xushbo’y isli chiqadi.
Bu pirogni pishir-kuydirga uquvi yo’qlar ham bemalol tayyorlay oladi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 20 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
200 gramm eritilgan sariyog' | |
175 gramm shakar | |
175 gramm un | |
6 osh qoshiq shakarsiz yogurt | |
3 ta tuxum | |
0,5 choy qoshiq qabartma | |
1 o'ramcha vanilin | |
bir chimdim tuz | |
3-4 dona nok |
Tuxum bilan shakarni birga, shakar eriguniga qadar ko'pirtirib olamiz.
Yogurtni solib aralashtirib olamiz.
Eritilgan sariyog', tuz, vanilinni solib aralashtirib olamiz.
Un bilan qabartmani elab solamiz.
Xamirni sariyog' surtilgan, aylanasi 18-20 sm li qolipga quyamiz.
Noklarni to'g'rab xamir ustiga teramiz va shakardan ozroq sepamiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 40-45 daqiqa pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!
Azizlar, barcha yangiliklardan birinchi xabardor bo'lishni istasangiz, unda hoziroq sahifamizning o'zbek tilidagi telegram kanaliga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 gramm eritilgan sariyog' | |
175 gramm shakar | |
175 gramm un | |
6 osh qoshiq shakarsiz yogurt | |
3 ta tuxum | |
0,5 choy qoshiq qabartma | |
1 o'ramcha vanilin | |
bir chimdim tuz | |
3-4 dona nok |