Pita
Masalliqlar:
-
200 millilitr iliq suv
-
7 gramm quruq xamirturush
-
1 osh qoshiq shakar
-
30 gramm o'simlik yog'i
-
350 gramm un
Yo’nalishlar
Pita bu Yaqin Sharq oshxonasiga mansub yegulik bo’lib, u gaz pechida bir pastda pishirib olinadi. Bu pishiriqning gaz pechida qanday ko’tarilishi va cho’ntakli bo’lib qolishini kuzatish juda qiziq holat.
Bu «cho’ntak»ka xohlagan mahsulotlarimiz, masalan, go’sht, sabzavotlar yoki ko’katlar solib, to’ldirishimiz mumkin. Yaqin Sharqda pitani xumus bilan birga dasturxonga tortishadi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 3 000 so’m pul sarflaniladi.*
*mahsulot narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
200 millilitr iliq suv | |
7 gramm quruq xamirturush | |
1 osh qoshiq shakar | |
30 gramm o'simlik yog'i | |
350 gramm un |
Idishga iliq suv, shakar va xamirturushni solib aralashtirib olamiz.
Ustini sochiq bilan yopib, 10-15 daqiqaga qoldiramiz.
So'ng qolgan barcha masalliqlarni solib, xamir qoramiz.
Xamirni ustini sochiq bilan yopib, 1 soatga qoldiramiz.
Bu maqt mobaynida xamirni 2 marta mushtlab olamiz.
Stol ustiga un sepib, oshgan xamirni qo'yamiz va teng 10 ta qismga bo'lamiz.
Har bir xamir bo'lagini 4-5 mm qalinlikda aylana shaklda yoyib olamiz.
250 C darajada qizdirilgan gaz pechida alohida-alohida 4-5 daqiqadan pishirib olamiz.
Yuqori harorat sabab ham, pitalar shishib pishadi.
Pisgan pitalarni ustini sochiq bila yopamiz.
Ularni qopqoog'i yopiladigan konteynerlarda saqlaymiz. Yoqimli ishtaha!
Azizlar, barcha yangiliklardan birinchi xabardor bo'lishni istasangiz, unda hoziroq sahifamizning o'zbek tilidagi telegram kanaliga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 millilitr iliq suv | |
7 gramm quruq xamirturush | |
1 osh qoshiq shakar | |
30 gramm o'simlik yog'i | |
350 gramm un |