Tovuq bilan pishirilgan kartoshkali rulet
Masalliqlar:
-
Kartoshkali qavatiga:
-
500 gramm kartoshka
-
200 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i
-
ta'bga qarab tuz
-
Tovuqli qavatiga:
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
200 gramm piyoz
-
400 gramm tovuq go'shti (lahm)
-
200 gramm pomidor
-
yarim bog' petrushka
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
Ismaloqli qavatiga:
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
180 gramm ismaloq
-
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
150 gramm qaymoqli suzma
-
ta'bga qarab tuz
Yo’nalishlar
Tovuq go’shti solib pishirilgan kartoshkali rulet sizning taomnomangizga yangilik kiritib, dasturxoningizga ham ko’rk bag’ishlaydi.
Bizning ko’rsatmalarimizga amal qiling va siz bunday taom pishirishni albatta uddalay olasiz.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 25 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Kartoshkali qavatiga: |
|
500 gramm kartoshka | |
200 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i | |
ta'bga qarab tuz | |
Tovuqli qavatiga: |
|
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
200 gramm piyoz | |
400 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
200 gramm pomidor | |
yarim bog' petrushka | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
Ismaloqli qavatiga: |
|
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
180 gramm ismaloq | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
150 gramm qaymoqli suzma | |
ta'bga qarab tuz |
Kartoshkali qavat
Kartoshkani po'stidan archib, 5 mm qalinlikda parrak qilib to'g'raymiz.
Gaz pechi patnisiga pergament qog'oz to'shaymiz.
Ustiga parmezan pishlog'ining yarmini tekis qilib solamiz.
Pishloq ustidan kartoshka bo'laklarini terib chiqamiz.
Kartoshkalarning ustidan qolgan parmezan pishlog'ini sepamiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechida kartoshkalarni 30 daqiqa pishirib olamiz.
Tovaga yog' solamiz va mayda to'g'ralgan piyozni qovurib olamiz.
Ustidan to'rtburchak to'g'ralgan pomidorni solamiz.
so'ng maydalangan petrushka, paprika, solib, tuz va murchni sepamiz.
Olovdan olib, sovutamiz.
Ismaloqli qavati
Boshqa tovaga yog' solib, tog'ralgan ismaloqni qovuramiz, tuz sepib, ustidan maydalangan sarimsoqpiyozni ham solamiz.
Sovutamiz va suzmani solib aralashtirib olamiz.
Pishirilgan kartoshkaning chetlaridan 2 sm dan joy qoldirib, ismaloqli aralashmani tekislab solamiz.
So'ng ustidan tovuqli aralashmani solib, to'g'ralgan motsarella pishlog'ini terib chiqamiz.
Ehtiyotkorlik bilan ruletga o'xshatib o'rab chiqamiz.
Masalliqlar:
Kartoshkali qavatiga: |
|
500 gramm kartoshka | |
200 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i | |
ta'bga qarab tuz | |
Tovuqli qavatiga: |
|
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
200 gramm piyoz | |
400 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
200 gramm pomidor | |
yarim bog' petrushka | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
Ismaloqli qavatiga: |
|
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
180 gramm ismaloq | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
150 gramm qaymoqli suzma | |
ta'bga qarab tuz |