Tovuq va baqlajondan pishirilgan pasta
Masalliqlar:
-
200 gramm makaron
-
200 gramm qaynatilgan tovuq go'shti
-
1 dona baqlajon
-
200 gramm pomidor
-
100 gramm piyoz
-
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
bir nechta yashil rayhon yaproqchalari
-
50 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Ishtahaochar, juda xushbo’y va mazali makaronlarni bugun tovuq va baqlajonlardan tayyorlaymiz.
Bu taomni bir marotaba tayyorlab ko’rsangiz bas, so’ng undan qayta va qayta yegingiz kelaveradi. Bunday taomni tayyorlash juda oson bo’lib, ko’p masalliq ham talab etilmaydi.
Tayyorlaniladian yegulikka taxminan 15 000 so’ pul sarflniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
200 gramm makaron | |
200 gramm qaynatilgan tovuq go'shti | |
1 dona baqlajon | |
200 gramm pomidor | |
100 gramm piyoz | |
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
bir nechta yashil rayhon yaproqchalari | |
50 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Baqlajonni yarim oy shaklida, 1,5 sm qalinlikda to'g'rab olamiz. Tuz sepib, qog'oz sochiqqa terib qo'yamiz.
O'simlik yog'ini qozonga quyib, mayda to'g'ralgan piyoz va sarimsoqpiyozni qovurib olamiz.
So'ng baqlajonni solib, pishguniga qadar qovuramiz.
Qovurilgan tovuq go'shtini o'rtacha kattalikda to'g'rab olamiz, baqlajon ustidan solib, 1 daqiqa birga qovuramiz.
Pomidorni po'stini archib, to'g'rab solamiz.
3-4 daqiqa qovurgandan so'ng, to'g'ralgan rayhon, tuz va murch solamiz.
Sabzavotlar ustidan "al-dente" darajasida qaynatilgan makaronni solib, aralashtirib olamiz.
Likopchalarga solib, ustidan pishloq sepamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 gramm makaron | |
200 gramm qaynatilgan tovuq go'shti | |
1 dona baqlajon | |
200 gramm pomidor | |
100 gramm piyoz | |
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
bir nechta yashil rayhon yaproqchalari | |
50 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |