fbpx
Tayyor xamirdan tayyorlangan tovuq va qo’ziqorinli pirog

Tayyor xamirdan tayyorlangan tovuq va qo’ziqorinli pirog

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Nozik ta’mga ega, xushbo’y, tovuq go’shti va qo’ziqorinli tayyor xamirdan tayyorlangan pirog sizni va oila a’zolaringizni xursand qilishi aniq.

Pirog yanada mazaliroq va xushbo’y chiqishi uchun uni o’rmon qo’ziqorinlaridan tayyorlagan yaxshiroq. Xozirda bunday qo’ziqorinlarni  supermarketlar peshtaxtalaridan topishingiz mumkin.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
1 kilogramm tovuq go'shti
600 gramm qo'ziqorin
500 gramm tayyor xamirturushsiz qatlama xamiri
2 ta tuxum
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
1 bog' ko'k piyoz
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
ustiga suritish uchun tuxum
Qadam 1
Tugallandi

Tovuqni tayyor bo'lguniga qadar qaynatib olamiz, ozroq sovutib, qo'limiz bilan ingichka tolalarga ajratamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Agar qo'ziqorinlar muzlatilgan bo'lsa, unda ularni eritib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Tovada o'rtachadan balandroq olovda yog'ni qizdirib, qo'ziqorinlarni 5-6 daqiqa aralashtirib turgan holda qovurib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Katta idishga tovuq go'shti va qo'ziqorin solib aralashtiramiz. Ustidan mayda to'g'ralgan sarimsoqpiyoz, ko'k piyoz va tuxum solamiz. Ta'bga ko'ra ziravorlar solib, aralashtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Eritilgan xamirni 0,3 santimetr qalinlikda yoyamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamir o'rtasiga asosini qo'yib, uni rulet shaklida o'raymiz. Chetlarini yaxshilab yopib chiqamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Hosil bo'lgan ruletni pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga joylashtiramiz. Ustiga tuxum suritib, 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga 30-40 daqiqaga yuboramiz.
Yoqimli ishtaha!

  • 1 soat 20 daqiqa
  • Portsiya 8
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
1 kilogramm tovuq go'shti
600 gramm qo'ziqorin
500 gramm tayyor xamirturushsiz qatlama xamiri
2 ta tuxum
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
1 bog' ko'k piyoz
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
ustiga suritish uchun tuxum
oldingi
Bulochka va pirojkalar uchun tez tayyor bo’ladigan xamir
keyingi
Qaymoqli qaylada tuzlangan bodring bilan pishirilgan tovuq go’shtidan kotletlar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.