Tayyor xamirdan qilingan olmali tart
Masalliqlar:
-
500 gramm "Mali" qumoq xamiri
-
4 ta olma
-
4 ta tuxum
-
300 millilitr sut
-
80 gramm un
-
60 gramm shakar
-
50 gramm eritilgan sariyog'
Yo’nalishlar
Olmalardan tayyorlash mumkin bo’lgan mazali va original pirog retseptni taqdim etamiz. Sut va sariyog’dan tayyorlangan quymasi sabab ham, pirog og’zingizda erib ketadi.
Bunday pirog oila a’zolaringizning katta-yu kichikiga birdek yoqishi aniq.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
500 gramm "Mali" qumoq xamiri | |
4 ta olma | |
4 ta tuxum | |
300 millilitr sut | |
80 gramm un | |
60 gramm shakar | |
50 gramm eritilgan sariyog' |
Xona haroratida yumshagan xamirni yoyib olamiz va qolipga olamiz. Chetlarida esa "bortik" lar hosil qilamiz.
Olmalarni po'sti va urug'chalaridan tozalab olamiz. So'ng to'rtga bo'lasiz. Ustki qismini bir nechta joyini tilib chiqamiz. Qolipdagi xamir ustidan olma bo'laklarini terib chiqamiz.
Sutli quymasini tayyorlab olamiz. Buning uchun sut, shakar, tuxum va eritilgan sariyog'ni aralashtirib olamiz.
Unni ham elab olamiz va aralashmaga qo'shamiz.
Aralashmamizni qolipdagi xamir ustidan quyamiz.
Olma ustidan shakar sepib, 180 C darajada qizigan pechda 30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Masalliqlar:
500 gramm "Mali" qumoq xamiri | |
4 ta olma | |
4 ta tuxum | |
300 millilitr sut | |
80 gramm un | |
60 gramm shakar | |
50 gramm eritilgan sariyog' |