fbpx
Suli yormasidan tayyorlangan parhezbop pechenyelar

Suli yormasidan tayyorlangan parhezbop pechenyelar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Mazali pishiriqlardan iste’mol qilib, semirishni istovchilarga bu retseptimiz juda yoqadi. Bu pechenyelarga un va shakar solinmasdan, faqat foydali mahsulotlar pishiriladi.

100 gramm yegulikning taxminiy ozuqaviy qiymati: 278.59 kKal bo’lib, oqsillar— 5.48 gr, yog’lar— 14.41 gr,  uglevodlar esa — 33.16 gr ni tashkil etadi.

Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 27 000 soʻm sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.`

Masalliqlar:

75 gramm suli yormasi uni
75 gramm bodom uni
1 dona tuxum
7-8 dona finik (eron xurmosi)
1 choy qoshiq qabartma
1/4 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq dolchin
1 choy qoshiq vanil ekstrakti
50 gramm sariyog'
1 choy qoshiq kakao xohishga qarab
Qadam 1
Tugallandi

Gaz pechini 150 C darajagacha qizdirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Eron xurmosini 10-15 daqiqa qaynoq suvga ivitib qo'yamiz. So'ng danaklaridan tozalab, mayda to'g'rab olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Alohida idishga barcha quruq masalliqlarni solib, aralashtirib olamiz: suli yormasi uni, bodom uni, qabartrma, tuz, dolchin. Kakao esa ta'bga qarab solinishi yoki solinmasligi ham mumkin.

Qadam 4
Tugallandi

Tuxumni esa mikser yordamida 3-4 daqiqa, yumshoq ko'pikka aylangunga qadar ko'pirtirib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Sariyog'ni eritib, tuxum ustidan vanil ekstrakti bilan birga solamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Tuxumli aralashma ustiga quruq masalliqlar va maydalangan finiklarni solamiz, aralashtirib yelim xaltaga solamiz va 20 daqiqa muzlatgichga olib qo'yamiz.

Qadam 7
Tugallandi

So'ng xamirni muzlatgichdan olamiz va undan pechenyelar yasab olamiz. Bunda yasaydigan aylana shakllarni qattiqroq siqib, so'ng shakl bering. Ana shunda ular pishish jarayonida ham o'z shaklini yo'qotmaydi.

Qadam 8
Tugallandi

Pechenyelarni 150 C darajada qizdirilgan gaz pechida 30 daqiqa pishiramiz, so'ng haroratni 180 C ga ko'tarib, 8-10 daqiqa sal qizartirib olamiz.

Agarda shunda ham ichi xomroq qoladigan bo'lsa, unda 170 C darajada 10-12 daqiqa pishiramiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

75 gramm suli yormasi uni
75 gramm bodom uni
1 dona tuxum
7-8 dona finik (eron xurmosi)
1 choy qoshiq qabartma
1/4 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq dolchin
1 choy qoshiq vanil ekstrakti
50 gramm sariyog'
1 choy qoshiq kakao xohishga qarab
oldingi
Olmali quymoqchalar
keyingi
Qo’ziqorin va sabzavotli salat

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.