Smetanada pishirilgan qovoqcha va bulg’or qalampiridan taom
Masalliqlar:
-
1-2 ta qovoqcha
-
2 ta bulg'or qalampiri
-
1 bosh piyoz
-
50 millilitr o'simlik yog'i
-
150 millilitr smetana
-
bir nechta rayhon yaqroqchalari
-
1-2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Yoz bu sabzavotlar mavsumi, mo’l-ko’lchilikdir. Hozir e’tiboringizga tayyorlash juda oson bo’lgan, issiqligida ham, yaxna holatida ham mazali sanalmish taom retseptini taqdim etamiz.
Shuningdek uni asosiy taom sifatida yoki taomga qo’shimcha garnir siatida ham tortish mumkin.
Tayyorlaniladigan ichimlikka taxminan 17 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1-2 ta qovoqcha | |
2 ta bulg'or qalampiri | |
1 bosh piyoz | |
50 millilitr o'simlik yog'i | |
150 millilitr smetana | |
bir nechta rayhon yaqroqchalari | |
1-2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Barcha sabzavotlarni yaxshilab yuvamiz va katta-katta qilib to'g'raymiz.
Tovaga yog' solib qizdiramiz. To'g'ralgan piyozni solib 1 daqiqa davomida qovurib olamiz.
Piyozni boshqa idishga olib, shu tovaning o'zida bulg'or qalampirini qovurib olamiz.
Bulg'or qalampirlarini ham boshqa idishga olib, qovoqchalarni qovurib olamiz.
Quruq tovaga barcha qovurilgan sabzavotlarni solamiz. Ustidan smetana, to'g'ralgan sarimsoq va rayhon solamiz, tuz va murch sepib, aralashtirib olamiz.
Qopqog'ini yopib, past olovda 5-7 daqiqa davomida dimlab pishiramiz.
Tayyor taom ustidan ko'katlar sepib, issiqligida yoki yaxna holatida dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1-2 ta qovoqcha | |
2 ta bulg'or qalampiri | |
1 bosh piyoz | |
50 millilitr o'simlik yog'i | |
150 millilitr smetana | |
bir nechta rayhon yaqroqchalari | |
1-2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab tuz va murch |