Shokoladli qayla va karamelli bananlarga ega fransuzcha grenkalar
Masalliqlar:
-
4-5 bo'lak oq baton
-
200 millilitr sut
-
3-4 ta tuxum sarig'i
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
30 gramm sariyog'
-
30 gramm shakar
-
karamelli bananlar uchun
-
4 ta banan
-
yarimta limon sharbati
-
50 gramm shakar
-
30 gramm sariyog'
-
shokoladli qaylasi uchun
-
50 gramm kakao kukuni
-
30 gramm sariyog'
-
4 osh qoshiq shakar
-
150 gramm 15-20 % li qaymoq
Yo’nalishlar
Karamellangan banan va shokoladli qaylaga ega nozik grenkalar – romantik nonushta va butun oila uchun nonushtaga ideal taomdir.
Yorqin shokolad-banan ta’miga ega ushbu mazali yegulik tongingizni xayrli qiladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 45 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
4-5 bo'lak oq baton | |
200 millilitr sut | |
3-4 ta tuxum sarig'i | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
30 gramm sariyog' | |
30 gramm shakar | |
karamelli bananlar uchun |
|
4 ta banan | |
yarimta limon sharbati | |
50 gramm shakar | |
30 gramm sariyog' | |
shokoladli qaylasi uchun |
|
50 gramm kakao kukuni | |
30 gramm sariyog' | |
4 osh qoshiq shakar | |
150 gramm 15-20 % li qaymoq |
Bananlarni tayyorlaymiz:
Bananlarni po'stidan tozalab, 0.7 mm qalinlikdagi bo'laklarga bo'lamiz. So'ngra banan bo'laklariga yarimta limon sharbatini siqib aralashtiramiz.
Sariyog'ni tagi qalin tovada eritib, bananlarni solib, shakar solamiz. Yarim daqiqa aralashtirib turib, pishiramiz. Asosiysi ko'p pishirib yubormaslik, aks holda bananlar pyure holatiga kelib qoladi.
Shokoladli qayla tayyorlaymiz:
Idishda sariyog', shakar, qaymoq va kako kukunini aralashtiramiz. O'rtacha olovda aralashtirib turgan holda qaynatamiz. So'ngra olovdan olamiz.
Grenkalarni tayyorlaymiz:
Chuqur idishga sut, tuxum sarig'i va vanil ekstraktini solib, hosil bo'lgan massaga non bo'laklarni yaxshilab ikki taraflama bo'ktirib olamiz.
Tagi qalin tovada sariyog'ni eritib, shakar sepamiz va non bo'laklarini qizartirib ikki taraflama qovurib olamiz.
Masalliqlar:
4-5 bo'lak oq baton | |
200 millilitr sut | |
3-4 ta tuxum sarig'i | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
30 gramm sariyog' | |
30 gramm shakar | |
karamelli bananlar uchun |
|
4 ta banan | |
yarimta limon sharbati | |
50 gramm shakar | |
30 gramm sariyog' | |
shokoladli qaylasi uchun |
|
50 gramm kakao kukuni | |
30 gramm sariyog' | |
4 osh qoshiq shakar | |
150 gramm 15-20 % li qaymoq |