Shokolad – sariyog’li krem
Masalliqlar:
-
150 gramm yumshatilgan sariyog'
-
70 gramm shakar upasi
-
60 gramm quyultirilgan sut
-
15 gramm kakao
-
1 ta o'ramcha vanil shakari
-
1 choy qoshiq konyak
Yo’nalishlar
Mazali va xushbo’y, shokolad hidiga to’yingan bunday sariyog’li kremdan har xil tort va pishiriqlar tayyorlash mumkin.
Ayniqsa bunday krem bilan shokoladli biskvit tayyorlanilsa, ta’mi juda ham ajoyib chiqadi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 17 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
150 gramm yumshatilgan sariyog' | |
70 gramm shakar upasi | |
60 gramm quyultirilgan sut | |
15 gramm kakao | |
1 ta o'ramcha vanil shakari | |
1 choy qoshiq konyak |
Sariyog' va quyultirilgan sutni vaqtliroq sovutgichdan olib, xona haroratida yumshatamiz.
Yumshagan sariyog' ustidan shakar upasi, kakao va vanil shakarini elab solamiz va mikserda to'xtamasdan 5-6 daqiqa ko'pirtirib olamiz.
Oz-ozdan quyultirilgan sut solib, yaxshilab ko'pirtirib olamiz. Agarda siz konyakdan ham solmoqchi bo'lsangiz, unda uni eng oxirida soling.
Tayyor krem yengil, silliq va yaltiroq ko'rinish aks etadi. Bu kremni oldindan tayyorlab, ko'p saqlab bo'lmaydi. Shu sabab ham uni tortni yig'ishdan yarim soat oldin tayyorlash tavsiya etiladi. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
150 gramm yumshatilgan sariyog' | |
70 gramm shakar upasi | |
60 gramm quyultirilgan sut | |
15 gramm kakao | |
1 ta o'ramcha vanil shakari | |
1 choy qoshiq konyak |