Shaftoli va tvorogli xamirdan qilingan pirog
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
100 gramm 5-9 % li tvorog
-
100 gramm maselkadan "Konditer premium" margarini
-
3 ta tuxum sarig'i
-
70 gramm shakar
-
1 choy qoshiq qabartma
-
bir chimdim tuz
-
250 gramm un
-
xohishga qarab vanil shakari
-
Asosiga:
-
3-4 dona shaftoli
-
20 gramm makkajo'xori kraxmali
-
25 gramm shakar
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
-
ustiga sepish shakar
Yo’nalishlar
Yangi uzilgan shaftolilar va tvorog solib pishiriladigan pirog ajoyib va juda nafis ta’mda bo’lib, tayyorlash jarayonining juda oddiyligi esa ko’pchilikni quvontirishi aniq!
Shuningdek bu pirogga boshqa mevalardan ham solib pishirish mumkin bo’lib, ammo aynan shaftolilar bilan u yanada mazaliroq bo’lib chiqadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 20 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
100 gramm 5-9 % li tvorog | |
100 gramm maselkadan "Konditer premium" margarini | |
3 ta tuxum sarig'i | |
70 gramm shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
bir chimdim tuz | |
250 gramm un | |
xohishga qarab vanil shakari | |
Asosiga: |
|
3-4 dona shaftoli | |
20 gramm makkajo'xori kraxmali | |
25 gramm shakar | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut | |
ustiga sepish shakar |
Un ustidan shakar, tuz va qabartmani solib, aralashtirib olamiz.
Ustidan margarinni qirg'ichdan chiqarib solamiz va qo'lda yaxshilab ishqalab, kukunsimon holatga keltiramiz.
Tvorog va tuxum sarig'larini solib, xamir qorib olamiz.
Xamirni yelim xaltaga solib, 30-40 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
So'ng tingan xamirni olib, teng ikkiga bo'lamiz.
Bittasini olib, 4-5 mm qalinlikda yoyib olamiz va aylanasi 24-25 sm li qolipga to'shaymiz. Chetlarini esa o'rtasiga nisbatan balandroq qilib chiqamiz.
Xamirni bir nechta joyini sanchiq bilan teshib chiqamiz va ozroq kraxmal (5 gr) sepib chiqamiz.
Xamir ustidan parrak qilib to'g'ralgan shaftolilarni terib chiqamiz. Ustidan kraxmal va shakar sepamiz.
Ikkinchi xamir bo'lagini ham yoyib olamiz va undan uzun lentalar kesib chiqamiz. So'ng shu lentachalarni pirog ustidan panjara ko'rinishida terib chiqamiz.
Xamir ustidan tuxum sarig'i va sutni aralashtirib surtib chiqamiz. Ozroq shakar sepamiz.
Pirogni 180 C darajada qizigan pechga qo'yib, 35-40 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishgan pirogni sovutib, so'ng dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Telegram kanalga a'zo bo'ling: Maselko
Reklama huquqi asosida.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
100 gramm 5-9 % li tvorog | |
100 gramm maselkadan "Konditer premium" margarini | |
3 ta tuxum sarig'i | |
70 gramm shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
bir chimdim tuz | |
250 gramm un | |
xohishga qarab vanil shakari | |
Asosiga: |
|
3-4 dona shaftoli | |
20 gramm makkajo'xori kraxmali | |
25 gramm shakar | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut | |
ustiga sepish shakar |