Qush tili
Masalliqlar:
-
200 gramm un
-
2 ta tuxum sarig'i
-
2 osh qoshiq smetana
-
2 osh qoshiq arog'
-
1 osh qoshiq shakar
-
bir chimdin tuz
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Hech bir Hayit bayramini xamirli pishiriqlarsiz tasavvur etib bo’lmaydi. Ana shulardan biri «qush tili» pishirig’idir.
Qush tili qarsildoq chiqishi uchun esa unga ozgina arog’ qo’shish kerak. Ammo tashvishlanmang, pishirish jarayonida arog’ bug’lanib ketib, undan asar ham qolmaydi.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 5 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
200 gramm un | |
2 ta tuxum sarig'i | |
2 osh qoshiq smetana | |
2 osh qoshiq arog' | |
1 osh qoshiq shakar | |
bir chimdin tuz | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Tog'orachaga unni elab solamiz.
Ortidan tuz, shakar, tuxum sarig'i va arog'ni solamiz
Qattiqroq xamir qoramiz, agar yumshoq chiqsa, demak yana ozroq undan solamiz.
Xamirni ustini yopib, 20 daqiqa tindirib qo'yamiz.
Xamirni 2-3 bo'lakka bo'lib, birma-bir yupqa qilib yoyamiz. Qalinligi 3 mm dan oshmasin.
So'ng o'zingiz xohlagan shakl va kattalikda kesib chiqasiz.
Qizigan yog'da ularni qovurib olamiz, sal soviganidan so'ng esa ustidan shakar upasi sepamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 gramm un | |
2 ta tuxum sarig'i | |
2 osh qoshiq smetana | |
2 osh qoshiq arog' | |
1 osh qoshiq shakar | |
bir chimdin tuz | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |