Qozon kabob
Masalliqlar:
-
12 dona qo'y to'shi
-
15 dona kartoshkao'rtacha kattalikda
-
300 millilitr o'simlik yog'i
-
700 millilitr suv
-
ta'bga qarab tuz
-
ta'bga qarab zira
-
ta'bga qarab kashnich
Yo’nalishlar
Bayramlar yoki biron bir tadbirlarda ko’pincha nima tayyorlashni bilmaymiz. Ana shunday kunlarda qozon kabob taomi juda qo’l keladi.
Bu retsept asosida tayyorlanilgan qozon kabob, og’izda erib ketadigan darajada yumshoqina bo’lib pishadi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 34 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
12 dona qo'y to'shi | |
15 dona kartoshka | |
300 millilitr o'simlik yog'i | |
700 millilitr suv | |
ta'bga qarab tuz | |
ta'bga qarab zira | |
ta'bga qarab kashnich |
Kartoshhkalarni po'stini archamiz.
Qozonga yog'ni solib, yaxshilab qizdirib olamiz.
Qizigan yog'da go'shtni qizartirib qovurib olamiz.
Qovurgan go'shtlarni alohida tog'orachaga olamiz, ustidan tuz, zira va kashnichdan sepib aralashtirib olamiz.
Go'shtni qovurgan yog'da kartoshkalarni ham butunligicha qovurib olamiz. Hammasini qovurib bo'lganimizdan so'ng, shu qozonga kartoshkalarni hammasini teramiz, ustidan go'shtlarni ham terib chiqamiz va suv quyamiz. Qopqog'ini yopib, past olovda 1,5-2 soat davomida pishirib olamiz.
Pishish jarayonida bir necha marotaba qozonni ochib, pishgan-pishmaganligini tekshiramiz. Agar suvi bug'lanib ketib, go'shti pishmay qolsa, unda yana ozroq suvdan solib dimlang.
To'g'ralgan piyoz va ko'katlar bilan bira dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
12 dona qo'y to'shi | |
15 dona kartoshka | |
300 millilitr o'simlik yog'i | |
700 millilitr suv | |
ta'bga qarab tuz | |
ta'bga qarab zira | |
ta'bga qarab kashnich |