Qovoqchali usti ochiq pirog
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
150 gramm un
-
bir chimdim tuz
-
100 gramm muzdek sariyog'
-
50 millilitr muzdek suv
-
Asosiga:
-
200 gramm qovoqcha
-
1/4 choy qoshiq tuz
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
-
Quymasiga:
-
140 gramm tvorogli pishloq
-
1 dona tuxum
-
150 millilitr sut
-
1 choy qoshiq italyancha xushbo'y ziravorlar
-
bir chimdim tuz
Yo’nalishlar
Bahoriy ideal pishiriq retseptini aniqladik! Qovoqchadan tayyorlaniladigan mana bunday nafis va yengil pirogdan siz ham pishirib ko’ring.
Agar uni ko’katlardan qilingan salat bilan birga tortsak, foydali tushlik yoki kechki taom tayyor deyavering.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 32 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
150 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
100 gramm muzdek sariyog' | |
50 millilitr muzdek suv | |
Asosiga: |
|
200 gramm qovoqcha | |
1/4 choy qoshiq tuz | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
Quymasiga: |
|
140 gramm tvorogli pishloq | |
1 dona tuxum | |
150 millilitr sut | |
1 choy qoshiq italyancha xushbo'y ziravorlar | |
bir chimdim tuz |
Xamiriga:
Un bilan tuzni elab olamiz. Ustidan sariyog'ni qirg'ichdan chiqarib solamiz va qo'lda yaxshilab ishqalab, kukunsimon holatga keltiramiz.
Muzdek suv quyib, xamir qorib olamiz va 30 daqiqaga sovutgichga qo'yib tindiramiz.
Asosiga
Qovoqchalarni parrak qilib to'g'raymiz. Tovaga yog' quyib qidiramiz va qovoqchalarni solib, ikkala tomonini ham qovurib olamiz. Qovurgandan so'ng esa qog'oz sochiq ustiga terib chiqamiz.
Quymasiga
Quymasiga kerakli barcha masalliqlarni alohida idishga solib, aralashtirib olamiz.
Tingan xamirni olib, ikkita pergament qog'oz o'rtasida yoyamiz va qolipga to'shaymiz. Bir nechta joyini sanchiq bilan teshib, ustidan pergament qog'oz to'shaymiz. So'ng shu qog'oz ustida "yuk" qo'yamiz. Bunda no'xat yoki loviyadan foydalansak ham bo'ladi.
Pechga qo'yib, 180 C darajada 10 daqiqa, so'ng "yuk"ni qog'ozi bilan olib tashlab, yana 5 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pechdan xamirni olamiz, qovoqchalarni terib, ustidan aralashmani quyamiz. Yana 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
150 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
100 gramm muzdek sariyog' | |
50 millilitr muzdek suv | |
Asosiga: |
|
200 gramm qovoqcha | |
1/4 choy qoshiq tuz | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
Quymasiga: |
|
140 gramm tvorogli pishloq | |
1 dona tuxum | |
150 millilitr sut | |
1 choy qoshiq italyancha xushbo'y ziravorlar | |
bir chimdim tuz |