Qovoqchali quymoqlar
Masalliqlar:
-
500 gramm qovoqcha
-
160 gramm un
-
250 millilitr sut
-
2 ta tuxum
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
2-3 osh qoshiq zaytun moyi
-
3-4 shoxcha shivit
Yo’nalishlar
Bugun bizlar ikkilanishlar bilan qovoqchali quymoq tayyorlashga bel bog’ladik. O’xsharmikan yo’qmi deb qo’rqdik.
Natijada esa birinchi urinishdanoq juda sersuv va yumshoqqina quymoqlar hosil bo’ldi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 13 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
500 gramm qovoqcha | |
160 gramm un | |
250 millilitr sut | |
2 ta tuxum | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
2-3 osh qoshiq zaytun moyi | |
3-4 shoxcha shivit |
Qovoqchani po'stini archib olamiz va qirg'ichdan chiqarib olamiz.
Un, sut, tuxum, tuz va murchni solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.
Blender yordamida yaxshilab ezib, maydalab olamiz.
Zaytun yog'ini solib, aralashtiramiz. Xsmir suyuqroq bo'ladi.
Tovaga ozroq yog' surtamiz va bir cho'mich quymoq xamiridan quyamiz.
Tovani chap-o'ngga burib, xamir butun tovaga bir xil quyilishini ta'minlaymiz.
So'ng quymoqni ag'darib olamiz va pishiramiz.
Shunday qilib, barcha quymoqlarni pishirib olamiz.
Pishgan quymoqlar ichiga sabzavotlar, qaynatilgan tovuq go'shti yoki qovurilgan qo'ziqorindan solamiz.
Yoki o'zini sevimli qaylaga botirib, iste'mol qilamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm qovoqcha | |
160 gramm un | |
250 millilitr sut | |
2 ta tuxum | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
2-3 osh qoshiq zaytun moyi | |
3-4 shoxcha shivit |