Videoretsept: qatlamali xamirdan tayyorlangan “quloqchalar”
Masalliqlar:
-
1 o’ram qatlamali xamirturushsiz xamiri
-
30 gramm shakar
-
2 choy qoshiq dolchin
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
4 choy qoshiq mak
Yo’nalishlar
Tayyor xamirdan tayyorlaniladigan «quloqchalar» nomli bu pishiriqlarni tayyorlash juda oson bo’lib, yana juda barakali bo’ladi.
Ularni qanday tayyorlashni esa videoretseptimizda bilib olshingiz mumkin.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 10 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1 o’ram qatlamali xamirturushsiz xamiri | |
30 gramm shakar | |
2 choy qoshiq dolchin | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
4 choy qoshiq mak |
Xamirni o’ramini ochamiz va xona haroratida 15 daqiqaga xona haroratida qoldiramiz.
Kichikroq idishga shakar, dolchin va makni solib aralashtirib olamiz.
Yumshagan xamirni to’rtburchak shaklda, 5 mm qalinlikda yoyib olamiz.
Xamir ustidan shakarli aralashmadan sepamiz, ustidan o’qlov bilan biroz bosib chiqsak, shakarlari yopishib qoladi.
Xamirni bir tomonidan o’rtasigacha o’rab chiqamiz, so’ng ikkinchi tomonidan ham shunday o’rab chiqamiz.
So’ng ruletni 1,5−2 sm qalinlikdagi bo’lakchalarga bo’lib chiqamiz.
Ularni gaz pechi patnisiga terib chiqamiz, o’rtasiga 2 sm dan joy qoldiramiz.
Ustidan tuxum sarig’idan surtamiz.
Masalliqlar:
1 o’ram qatlamali xamirturushsiz xamiri | |
30 gramm shakar | |
2 choy qoshiq dolchin | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
4 choy qoshiq mak |