«Plombir» kremi
Masalliqlar:
-
4 ta tuxum sarig'i
-
200 gramm shakar
-
5 osh qoshiq makkajo'xori kraxmalio'rniga kartoshkali kraxmaldan solish mumkin emas
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
500 millilitr sut
-
200-250 gramm sariyog'xona haroratidagi
Yo’nalishlar
Ta’m jihatidan haqiqatdan ham Plombir muzqaymog’ini eslatib yuboruvchi ajoyib krem retseptini e’tiboringizga havola etamiz.
Bunday kremni tayyorlash umuman qiyinchilik tug’dirmaydi, natijasi esa shubhasiz hammaga manzur keladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 32 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
4 ta tuxum sarig'i | |
200 gramm shakar | |
5 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
500 millilitr sut | |
200-250 gramm sariyog' |
Tuxum sarig'i va shakarni oqarguniga qadar, taxminan 5-7 daqiqa mikserda ko'pirtirib olamiz.
Kraxmal va vanil shakarini solib, yana 3-4 daqiqa ko'pirtirib olamiz.
Ustidan oz-ozdan xona haroratidagi sutni quyamiz va yaxshilab aralashtirib olamiz.
Hammasini qozonchaga quyamiz va gazga qo'yib, qizdiramiz. To'xtatmay kovlab turamiz. Qaynab, quyulishni boshlasa, olovni o'chiramiz.
Kremni tog'orachaga olamiz. Ustida parda hosil bo'lmasligi uchun oziq-ovqat pelyonkasini tekkizib, ustini yopamiz.
2-3 soat yoki bir kechaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Xona haroratidagi sariyog'ni yaxshilab ko'pirtirib olamiz. Ko'pirtirishda to'xtamay, 1 osh qoshiqdan sovigan kremdan solamiz. Krem o'z shaklini yaxshi ushlaydigan holatga kiradi.
Kremni 30-40 daqiqa sovutgichga olib qo'yib, so'ng undan foydalanamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
4 ta tuxum sarig'i | |
200 gramm shakar | |
5 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
500 millilitr sut | |
200-250 gramm sariyog' |