Oshqovoqdan sho’rva
Masalliqlar:
-
500 gramm qovoq
-
1 ta sabzi
-
1 ta kartoshka
-
1 ta piyoz
-
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
0,5 choy qoshiq oregano
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
1 choy qoshiq kashnich urug'i
-
2 choy qoshiq tuz
-
700 millilitr suv
-
30 millilitr o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Tayyorlanishi osonligiga qaramay, sho’rva juda kuchli oshqovoq va ziravorlar ta’miga boy. Sho’rvani tovuq bulyonida, mazzaliroq bo’lishi uchun, tayyorlashni tavsiya etamiz. Ammo, shuningdek suvda ham tayyorlash mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 10 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
500 gramm qovoq | |
1 ta sabzi | |
1 ta kartoshka | |
1 ta piyoz | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
0,5 choy qoshiq oregano | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
1 choy qoshiq kashnich urug'i | |
2 choy qoshiq tuz | |
700 millilitr suv | |
30 millilitr o'simlik yog'i |
Oshqovoq, kartoshka, sabzi va piyozni o’rtacha kubik shaklida to’g’raymiz. Sarimsoqpiyozni maydalaymiz.
Qozonchada o’simlik yog’ini qizdirib, o’rtacha olovda piyoz va sarimsoqpiyozni qizartirib qovuramiz.
Kartoshka va sabzini solib 3 daqiqa qovuramiz.
Oshqovoq va ziravorlarni 2 daqiqa davomida qovuramiz.
Suv quyib, sabzavotlarni pishguncha 20-25 daqiqa davomida qaynatamiz.
Sabzavotlar tayyor bo’lgandan so’ng, olovdan olib blender yordamida pyure holatiga keltiramiz.
Masalliqlar:
500 gramm qovoq | |
1 ta sabzi | |
1 ta kartoshka | |
1 ta piyoz | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
0,5 choy qoshiq oregano | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
1 choy qoshiq kashnich urug'i | |
2 choy qoshiq tuz | |
700 millilitr suv | |
30 millilitr o'simlik yog'i |