Olcha va makli pirog
Masalliqlar:
-
200 gramm un
-
160 gramm muzdek sariyog'
-
60 gramm shakar
-
bir chimdim tuz
-
1 dona tuxum
-
Asosiga:
-
350 gramm danagidan tozalangan olcha
-
30 gramm mak
-
300 gramm smetana
-
80 gramm shakar
-
1 choy qoshiq vanilin
-
3 ta tuxum
Yo’nalishlar
Olcha g’arq pishgan vaqtda undan har xil pishiriqlar tayyorlashga ulguring. Ulardan birini hozir sizlarga tavsiya qilamiz.
Olcha va mak solib pisiriladigan bu pirog ustidan smetanali aralashma solinadi, qarabsizki, juda ham mazali pishiriq ham tayyor.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 23 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
200 gramm un | |
160 gramm muzdek sariyog' | |
60 gramm shakar | |
bir chimdim tuz | |
1 dona tuxum | |
Asosiga: |
|
350 gramm danagidan tozalangan olcha | |
30 gramm mak | |
300 gramm smetana | |
80 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanilin | |
3 ta tuxum |
Makni qaynoq suvga 3 soatga ivitib qo'yamiz.
Qolipni tayyorlab olamiz. Tubiga pergament qog'oz to'shab, chetlariga sariyog' surtamiz. Bizlar aylanasi 24-26 sm li qolipdan foydalandik.
Xamiriga kerakli barcha masalliqlarni solib, xamir qoramiz. Xamirni qolipga yoyib, sanchiq bilan bir nechta joyiga sanchamiz va 45 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Gaz pechini 180 C darajaga yoqib qo'yamiz.
Makni suvini siqib tashlaymiz va o'zini xamirning har qayeriga bir chimdimdan qo'yib chiqamiz.
Qolgan bo'sh joylariga esa olchalardan teramiz.
Smetanaga shakar, vanilin, tuxum va karaxmalni solib, yaxshilab aralashtirib olamiz va pirogning ustidan quyamiz.
Qizib turgan gaz pechida 1 soat davomida pishiramiz. Pirogni qolipida sovutib olamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.