Konservalangan o’rikli pirog
Masalliqlar:
-
300 gramm konservalangan o'rik
-
15 gramm eritilgan sariyog'
-
2 osh qoshiq maydalangan bodom
-
Xamiriga:
-
200 gramm sariyog'
-
4 ta tuxum
-
180 gramm shakar
-
200 millilitr konservalangan o'rikning qiyomi
-
1,5 choy qoshiq qabartma
-
1 choy qoshiq vanilin
Yo’nalishlar
Ba’zan kremli pishiriqlar me’daga tegib, yengilroq lekin mazali shirinlikdan yegimiz kelib qoladi.
Dangasaligimiz tutgan vaqtlarda bizni qo’llab yuboruvchi retseptlardan birini sizlarga ham taklif qilamiz.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 17 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
300 gramm konservalangan o'rik | |
15 gramm eritilgan sariyog' | |
2 osh qoshiq maydalangan bodom | |
Xamiriga: |
|
200 gramm sariyog' | |
4 ta tuxum | |
180 gramm shakar | |
200 millilitr konservalangan o'rikning qiyomi | |
1,5 choy qoshiq qabartma | |
1 choy qoshiq vanilin |
Sariyog'ni eritib, xona haroratida sovutib olamiz.
Tuxumni shakar va vanilin bilan ozroq ko'pirtirib olamiz. Buning uchun mikser yoki venchikdan foydalanamiz.
Ustidan konservalangan o'rikning qiyomini solib aralashtiramiz.
Un va qabartmani elab olib, suyuq aralashma ustidan solamiz.
Xamir suyuqroq va silliq holatda chiqadi.
Qolipga pergament qog'oz solamiz. Bizlar 30x40 kattalikdagi to'rtburchak qolipdan foydalanamiz.
Qolipga xamirni solamiz.
Xamir ustidan o'riklarni terib chiqamiz.
Pirogni 180 C haroratda 30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishgan pirogni gaz pechidan olamiz, ustiga eritilgan sariyog' surtib, maydalangan bodomlardan sepamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
300 gramm konservalangan o'rik | |
15 gramm eritilgan sariyog' | |
2 osh qoshiq maydalangan bodom | |
Xamiriga: |
|
200 gramm sariyog' | |
4 ta tuxum | |
180 gramm shakar | |
200 millilitr konservalangan o'rikning qiyomi | |
1,5 choy qoshiq qabartma | |
1 choy qoshiq vanilin |