Menemen – turkcha qovurilgan tuxum
Masalliqlar:
-
1 dona qizil bulg'or qalampiri
-
300 gramm pomidor
-
100 gramm piyoz
-
kichikroq achchiq qalampir
-
3-4 ta tuxum
-
30 gramm sariyog'
-
ta'bga qarab tuz
Yo’nalishlar
Nonushtada qovurilgan tuxumdan tez-tez iste’mol qilib turasizmi? Menemen – pomidor va bulg’or qalampiri bilan pishiriladigan turklarning milliy nonushtasi hisoblanadi. Turkiyada nonushtaga asosan ana shu taom ko’proq tortiladi.
Bunday tuxumdan bir bor tayyorlab, so’ng har doim iste’mol qilgingiz kelaveradi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 10 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1 dona qizil bulg'or qalampiri | |
300 gramm pomidor | |
100 gramm piyoz | |
kichikroq achchiq qalampir | |
3-4 ta tuxum | |
30 gramm sariyog' | |
ta'bga qarab tuz |
Bulg'or qalampirini urug'chalaridan tozalab, mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz.
Pomidor va piyozni po'stini archib, ularni ham xuddi shunday mayda to'rtburchak qilib to'g'rab olamiz.
Achchiq qalampirni esa halqasimon shaklda to'g'rab olamiz.
Tovaga sariyog'ni solib, eritib olamiz. Piyozni solib, 2-3 daqiqa davomida qovurib olamiz. So'ng bulg'or qalampiri va pomidorni solib, 5-7 daqiqa dimlab pishiramiz.
Tuxumlarni tovaga solib, darhol aralashtirib olamiz. Muntazam aralashtirib, 3 daqiqa davomida dimlab pishiramiz. Ta'bga qarab tuz sepamiz.
Agarda tuxum sarig'i butunligicha qolishini istasangiz, unda avval tuxum oqini solamiz, aralashtirib olamiz va undan keyin tuxum sarig'ini solamiz.
Muhim! Olovni o'chirganda tuxumlar biroz suyuq holatda qolishi kerak. Yegulikni non bilan birga dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 dona qizil bulg'or qalampiri | |
300 gramm pomidor | |
100 gramm piyoz | |
kichikroq achchiq qalampir | |
3-4 ta tuxum | |
30 gramm sariyog' | |
ta'bga qarab tuz |