Mastava
Masalliqlar:
-
300 gramm mol go'shti
-
1 bosh piyoz
-
1 ta sabzi
-
1 ta bulg'or qalampiri
-
1-2 ta pomidor
-
1 osh qoshiq pomidor pastasi
-
2 ta kartoshka
-
200 gramm guruch
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
ta'bga qarab zira
-
ta'bga qarab lavr yaprog'i
-
1 ta tishcha sarimsoqpiyoz
-
birga tortish uchun qatiq
-
birga tortish uchun ko'katlar
Yo’nalishlar
To’yimli, mazali va o’zimizning milliy taomlarimizdan biri – mastava taomini bugun birgalikda tayyorlaymiz. Bizningcha, bu taomni uyida tayyorlamaydigan bironta odam topilmasa kerak.
Biz bugun sizlarga tez va oson tayyorlaniladigan mastava retseptini taklif qilamiz. Agarda siz mastavadagi guruch tirik qolishini va ezilib ketmasligini istasangiz, unda guruchni alohida qaynatib oling va tortishdan oldin kosalarga solib dasturxonga torting, xuddi kafelarda qiliniladiganidek.
Masalliqlar:
300 gramm mol go'shti | |
1 bosh piyoz | |
1 ta sabzi | |
1 ta bulg'or qalampiri | |
1-2 ta pomidor | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
2 ta kartoshka | |
200 gramm guruch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ta'bga qarab zira | |
ta'bga qarab lavr yaprog'i | |
1 ta tishcha sarimsoqpiyoz | |
birga tortish uchun qatiq | |
birga tortish uchun ko'katlar |
Qozonga yog'ni solib qizdiramiz va qizargunicha go'shtni qovurib olamiz.
Piyoz, sabzi va bulg'or qalampirini to'rtburchak shaklda to'graymiz, navbat-banavbat qozonga solib, go'sht bilan birga qovuramiz.
5 daqiqa qovurilgandan so'ng, pomidorni ham to'rtburchak qilib to'g'raymiz va avval pomidor pastasini, so'ng to'g'ralgan pomidorlarni solamiz. Sarimsoqpiyozni ham mayda to'g'rab solamiz va birga qovuramiz.
So'ng 5-7 daqiqaga dimlab qo'yamiz.
Qovurilgan sabzavotlar ustidan qaynagan suv solamiz.
Tuz solamiz, to'g'ralgan kartoshka va guruchni ham solamiz.
Tayyor bo'lgunicha, taxminan 15 daqiqa past olovda qaynatamiz..
Tayyor bo'lganiga 5 daqiqa qolganda ziravorlardan solamiz.
Pishgandan so'ng olovini o'chirib 10-15 daqiqaga qopqog'ini yopib qo'yamiz, shunda yanada mazaliroq chiqadi. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
300 gramm mol go'shti | |
1 bosh piyoz | |
1 ta sabzi | |
1 ta bulg'or qalampiri | |
1-2 ta pomidor | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
2 ta kartoshka | |
200 gramm guruch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ta'bga qarab zira | |
ta'bga qarab lavr yaprog'i | |
1 ta tishcha sarimsoqpiyoz | |
birga tortish uchun qatiq | |
birga tortish uchun ko'katlar |
2 Sharhlar Hide Comments
mastavani korinishi yoqdi
Mastavani nafaqat ko’rinishi balki, taomning o’zi ham shirin chiqdi. To’g’risi mastavani birinchi marta pishirib ko’rishim, sizning retsepingiz bilan hammasi ajoyib bo’ldi.