Makkajo’xoriga ega tovuqli kotlet
Masalliqlar:
-
700 gramm tovuq filesi
-
200 gramm konservalangan makkajo'xori
-
120 gramm motsarella pishlog'i
-
2 ta tuxum
-
2 osh qoshiq smetana
-
3 osh qoshiq un
-
bir nechta shivit shoxchalari
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Ushbu oddiy va tez tayyor bo’ladigan retsept odatiy taomnomangizni boyitishga yordam beradi. Makkajo’xori tovuq go’shti bilan ajoyib tarzda uyg’unlashadi.
Bunday kotletlarni istalgan garnir yoki sabzavotli salat bilan dasturxonga tortishingiz mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 50 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
700 gramm tovuq filesi | |
200 gramm konservalangan makkajo'xori | |
120 gramm motsarella pishlog'i | |
2 ta tuxum | |
2 osh qoshiq smetana | |
3 osh qoshiq un | |
bir nechta shivit shoxchalari | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Tovuq filesini go'sht maydaligichda maydalaymiz yoki pichoqda mayda qilib to'g'raymiz.
Maslahat: to'g'ralgan go'shtdan tayyorlangan kotletlar sersuvroq bo'lib chiqadi.
Motsarella yoki istalgan boshqa pishloqni qirg'ichning kata tishidan o'tkazamiz.
Tuxum va smetanani sanchqi yordamida ozroq ko'pirtirib, un, tuz va murch solamiz.
So'ngra hosil bo'lgan xamirga motsarella, mayda to'g'ralgan shivit va tovuq go'shtini solamiz. Yaxshilab aralashtirib, ustini yopishqoq plyonka bilan yopib, 1 soatga muzlatgichga yuboramiz.
Makkajo'xorini suvini to'kib, tashlab, xamirga solib, aralashtiramiz.
Masalliqlar:
700 gramm tovuq filesi | |
200 gramm konservalangan makkajo'xori | |
120 gramm motsarella pishlog'i | |
2 ta tuxum | |
2 osh qoshiq smetana | |
3 osh qoshiq un | |
bir nechta shivit shoxchalari | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |