Koreyscha baqlajonli salat
Masalliqlar:
-
3 ta baqlajon
-
2 ta qizil bulg'or qalampiri
-
1 ta piyoz
-
1 ta pomidor
-
5 tishcha sarimsoqpiyoz
-
1 bog' kashnich
-
ta'bga ko'ra tuz
-
ta'bga ko'ra soya qaylasi
-
ta'bga ko'ra yanchilgan achchiq qalampir
Yo’nalishlar
Agar siz ham baqlajonlarni xuddi bizdek sevib iste’mol qilsangiz, unda bu achchiqqina, yorqin salatimiz aynan siz uchun.
Biz esa uni tayyorlashdagi nozik jihatlarni yoritib beramiz.
Koreyscha salatlarning afzalligi ularni tayyorlagandan so’ng darhol dasturxonga tortishingiz yoki bir necha kun sovutgichda saqlashingiz mumkinligidadir. Sovutgichda bir necha kun turgan salat yanada mazaliroq ta’m kasb etadi.
Yana agar salat tayyorlashda har xil rangdagi bulg’or qalampirini ishlatsangiz, u bayram dasturxonining ko’rkiga aylanadi.
Masalliqlar:
3 ta baqlajon | |
2 ta qizil bulg'or qalampiri | |
1 ta piyoz | |
1 ta pomidor | |
5 tishcha sarimsoqpiyoz | |
1 bog' kashnich | |
ta'bga ko'ra tuz | |
ta'bga ko'ra soya qaylasi | |
ta'bga ko'ra yanchilgan achchiq qalampir |
Baqlajonni qayroqcha (brosachka) shaklda to’g’rang va katta kosaga soling. Yaxshilab tuzlang va 15-20 daqiqaga suvi chiqishi uchun olib qo’ying.
Piyozni yarim halqa qilib to’g’rang. O’simlik yog’ida yumshaguncha qovuring.
Bulg’or qalampirini somoncha shaklda to’g’rang.
Pomidorni po’stlog’ini arching va to'rtburchak qilib to’g’rang.
To’g’ralgan bulg’or qalampiri va pomidorni piyozga qo’shib, yumshaguncha qovuring.
Baqlajonlarni yuvib, toki ularning hajmi 2 barobar kichrayguncha yaxshilab suvini siqish zarur.
Iloji boricha suvini ketkazish kerak.
Suvsiz baqlajonlarni qolgan sabzavotlarga qo’shing.
Tayyor bo’lishidan bir necha daqiqa oldin sarimsoqpiyozni ezib soling.
Maydalangan kashnich qo’shing.
Tuzlang. Tuz o’rniga soya qaylasidan foydalansangiz ham bo’ladi.
Ta'bingizga ko’ra achchiq qizil qalampir kukuni qo’shsangiz bo’ladi.
Iliq yoki sovuq holda dasturxonga torting.
Masalliqlar:
3 ta baqlajon | |
2 ta qizil bulg'or qalampiri | |
1 ta piyoz | |
1 ta pomidor | |
5 tishcha sarimsoqpiyoz | |
1 bog' kashnich | |
ta'bga ko'ra tuz | |
ta'bga ko'ra soya qaylasi | |
ta'bga ko'ra yanchilgan achchiq qalampir |