fbpx
Klassik «Uxa» baliqli sho’rvasi

Klassik «Uxa» baliqli sho’rvasi

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Hozirgi vaqtda uxa o’ziga xos baliqli taom bo’lib, u o’zining o’zgacha pishirish usullariga ega.
Biz bu sho’rvani  kamdan-kam pishiramiz, ammo u juda mazali va shubhasiz sizning dasturxoningizdan joy olishga loyiq bo’lib chiqadi.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 65 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
1 killogramm istalgan baliq bizda Sazan balig'i
2 ta har xil rangli bulg'or qalampiri
150 gramm pomidor
150 gramm piyoz
300-400 gramm kartoshka
150 gramm qizil sabzi
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
3-4 dona lavr yaprog'i
ta'bga ko'ra tuz
ta'bga ko'ra qora murch donachalari
Qadam 1
Tugallandi

Qozonga baliqning katta bo'laklarini joylashtiramiz. Suv solib, olovga qo'yamiz. Qaynab chiqqanidan so'ng, baliqni o'rtacha olovda 30-35 daqiqa pishiramiz. Vaqti-vaqti bilan hosil bo'lgan ko'piklarini olib turamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Bulg'or qalampiri, kartoshka, piyoz, pomidor, qizil sabzini o'rtacha kattalikda to'g'raymiz. Sarimsoqpiyozni maydalaymiz. Petrushka va shivitni ham o'rtacha shakilda to'g'raymiz.

Qadam 3
Tugallandi

35 daqiqadan so'ng, baliqni sho'rvadan olib, chetga olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Bulyonga lavr yaprog'i, tuz va murch donachalarini solamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Barcha sabzavotlarni bulyonga solib, Tayyor bo'lgunicha pishiramiz tahminan 35-40 daqiqa.

Qadam 6
Tugallandi

Olovini o'chirib, baliq bo'laklarini sho'rvaga solamiz, suyaklaridan ajratib solsa ham bo'ladi.

Sho'rvani 10 daqiqa tindirib, ko'katlar bilan dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 2 soat
  • Portsiya 6
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
1 killogramm istalgan baliq bizda Sazan balig'i
2 ta har xil rangli bulg'or qalampiri
150 gramm pomidor
150 gramm piyoz
300-400 gramm kartoshka
150 gramm qizil sabzi
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
3-4 dona lavr yaprog'i
ta'bga ko'ra tuz
ta'bga ko'ra qora murch donachalari
oldingi
Boloneze pitsa-ruleti
keyingi
Videoretsept: «Xot-dog» pirogi

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.