Klassik «Uxa» baliqli sho’rvasi
Masalliqlar:
-
1 killogramm istalgan baliqbizda Sazan balig'i
-
2 ta har xil rangli bulg'or qalampiri
-
150 gramm pomidor
-
150 gramm piyoz
-
300-400 gramm kartoshka
-
150 gramm qizil sabzi
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
3-4 dona lavr yaprog'i
-
ta'bga ko'ra tuz
-
ta'bga ko'ra qora murch donachalari
Yo’nalishlar
Hozirgi vaqtda uxa o’ziga xos baliqli taom bo’lib, u o’zining o’zgacha pishirish usullariga ega.
Biz bu sho’rvani kamdan-kam pishiramiz, ammo u juda mazali va shubhasiz sizning dasturxoningizdan joy olishga loyiq bo’lib chiqadi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 65 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
1 killogramm istalgan baliq | |
2 ta har xil rangli bulg'or qalampiri | |
150 gramm pomidor | |
150 gramm piyoz | |
300-400 gramm kartoshka | |
150 gramm qizil sabzi | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3-4 dona lavr yaprog'i | |
ta'bga ko'ra tuz | |
ta'bga ko'ra qora murch donachalari |
Qozonga baliqning katta bo'laklarini joylashtiramiz. Suv solib, olovga qo'yamiz. Qaynab chiqqanidan so'ng, baliqni o'rtacha olovda 30-35 daqiqa pishiramiz. Vaqti-vaqti bilan hosil bo'lgan ko'piklarini olib turamiz.
Bulg'or qalampiri, kartoshka, piyoz, pomidor, qizil sabzini o'rtacha kattalikda to'g'raymiz. Sarimsoqpiyozni maydalaymiz. Petrushka va shivitni ham o'rtacha shakilda to'g'raymiz.
35 daqiqadan so'ng, baliqni sho'rvadan olib, chetga olib qo'yamiz.
Bulyonga lavr yaprog'i, tuz va murch donachalarini solamiz.
Barcha sabzavotlarni bulyonga solib, Tayyor bo'lgunicha pishiramiz tahminan 35-40 daqiqa.
Masalliqlar:
1 killogramm istalgan baliq | |
2 ta har xil rangli bulg'or qalampiri | |
150 gramm pomidor | |
150 gramm piyoz | |
300-400 gramm kartoshka | |
150 gramm qizil sabzi | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3-4 dona lavr yaprog'i | |
ta'bga ko'ra tuz | |
ta'bga ko'ra qora murch donachalari |