fbpx
Karamelli obakidandonlar

Karamelli obakidandonlar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Karamelli obakidandonlar bolajonlarning eng sevimli shirinliklaridan biridir.

Lekin ularni sotib olib berishga esa ko’nglimiz bo’lmaydi, chunki uning tarkibida nimalar mavjud buni bilmaymiz. Endilikda bizning retsept asosida ularni o’zingiz uyda tayyorlash imkoniyatiga ega bo’lasiz. Tayyor bo’lsangiz unda boshladik.

Masalliqlar:

Portsiya:
125 gramm shakar
50 millilitr suv
¼ choy qoshiq limon kislotasi
1-2 tomchi ozuqaviy bo'yoqlar
Qadam 1
Tugallandi

Idishga shakar va suvni solib, gaz ustiga qo'yamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Qaynash darajasiga keltiramiz va muntazam aralashtirib boramiz, chetlarini ham aralashtiramiz. Bunda chetlariga shakar qotib qolmasligi kerak.

Qaynatamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Tayyor bo'lganini bilish uchun esa, qiyomdan bir tomchi sovuq suv solingan piyolaga tomizamiz.

Agar qiyom aylana shakliga kirib, sal qattiqroq bo'lsa, demak tayyor bo'lgan bo'ladi.

Tayyor qiyom 140-150 C da bo'ladi.

Qadam 4
Tugallandi

Gaz plita ustidan qiyomni olamiz va 1:1 hisobda suv bilan aralashtirilgan limon kislotasini solib aralashtirib olamiz.

Shu bosqichda bo'yoqni solsak bo'ladi.

Qadam 5
Tugallandi

Silikonli gilamcha solamiz va unga cho'pchalarni terib chiqamiz. Tayyoq qiyomimizni quyib chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Obakidandonni 10-15 daqiqa davomida xona haroratida qoldiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

So'ng sovigan karamelni asta-sekin olamiz.

Muallif: Sitora

  • 30 daqiqa
  • Portsiya 6
  • Oddiy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
125 gramm shakar
50 millilitr suv
¼ choy qoshiq limon kislotasi
1-2 tomchi ozuqaviy bo'yoqlar
oldingi
Videoretsept: rogaliklar
keyingi
Qulupnay va shokoladli ganashdan tayyorlanilgan tartaletkalar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.