Jemli pechenye
Masalliqlar:
-
430 gramm un
-
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
2 ta tuxum
-
100 gramm shakar
-
10 gramm vanil shakari
-
200 gramm sariyog'
-
350 gramm olchali jemyoki istalgan boshqa jem
-
ta'bga ko'ra maydalangan yong'oq
Yo’nalishlar
Jemli pechenye – uyda pishirsa bo’ladigan oddiy, tez tayyorlanadigan va mazali pishiriqlardan biridir. Pechenyelar oilaviy choy ichishlarni ajoyib tarzda to’ldirib turadi.
Usgbu pishiriqni tayyorlashda istalgan jemdan foydalanishingiz mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 25 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
430 gramm un | |
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
2 ta tuxum | |
100 gramm shakar | |
10 gramm vanil shakari | |
200 gramm sariyog' | |
350 gramm olchali jem | |
ta'bga ko'ra maydalangan yong'oq |
Xamir tayyorlaymiz:
Sariyog'ni shakar va vanil shakari bilan ko'pirtiramiz.
Bittadan tuxum solib, har biridan so'ng yaxshilab ko'pirtiramiz.
Unni soda bilan aralashtirib, tuxum va sariyog'li massamizga elaymiz. Qo'lga yopishmaydigan yumshoq qumoq xamir qoramiz.
Xamirning tahminan 1/3 qismini ajratib, paketga solamiz va muzxonaga yuboramiz.
Qolgan xamirni 2 mm qalinlikdagi to'g'ri to'rtburchak shaklida yoyib, 30 daqiqaga muzlatgichga yuboramiz.
Sovugan xamir ustiga jem solib, tekkislaymiz.
Muzxonadagi xamirni olib, qirg'ichning katta tishidan o'tkazamiz va pirog ustiga sepamiz. Ta'bga ko'ra maydalangan yong'oq ham sepish mumkin.
Masalliqlar:
430 gramm un | |
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
2 ta tuxum | |
100 gramm shakar | |
10 gramm vanil shakari | |
200 gramm sariyog' | |
350 gramm olchali jem | |
ta'bga ko'ra maydalangan yong'oq |