fbpx
Havodor bo’g’irsoq

Havodor bo’g’irsoq

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Hech qanday musulmon bayrami bo’g’irsoqlarsiz o’tmaydi. Do’mboq, havodor va yumshoq bo’g’irsoqlar har doim barchaga manzur keladi.

Ular ayniqsa issiqligida mazali bo’ladi, ammo xamirida tuxum yo’qligi sababli, bo’g’irsoqlar soviganida ham o’z  yumshoqligini saqlab qoladi.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 12 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
150 millilitr iliq sut
150 millilitr iliq suv
450 gramm un
7 gramm xamirturush
30 gramm shakar
0,5 choy qoshiq tuz
30 gramm sariyog'
qovurish uchun o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Sariyog'ni eritamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Idishga iliq sut va suv solib, xamirturush, shakar va tuz solib, aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

So'ngra eritilgan sariyog' va un solib, yumshoq, ozroq yopishqoq xamir qoramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Idishni ozroq yog'lab, xamirni qo'yamiz, ustini yopishqoq plyonka bilan yopib, issiq joyga 40 daqiqaga yuboramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Oshgan xamirni 0,5-0,7 sm qalinlikdagi to'g'ri to'rtburchak shaklida yoyib, 5ga5 smli to'rtburchaklarga bo'lamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Har bir bo'lakni bir-biridan tahminan 0,5 sm uzoqlikdagi masofada qo'yib, ustini yopishqoq plyonka bilan yopamiz va 5-10 daqiqaga oshishi uchun qoldiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Tovaga yog' quyib, qizdiramiz.

Qadam 8
Tugallandi

Xamir bo'laklarini tovaga solib, ikki taraflama qizargunicha qovuramiz.

Qadam 9
Tugallandi

Tayyor bo'g'irsoqlarni qog'oz sochiqqa ortiqcha yog'i ketishi uchun qo'yamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 1,5 soat
  • Portsiya 8
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
150 millilitr iliq sut
150 millilitr iliq suv
450 gramm un
7 gramm xamirturush
30 gramm shakar
0,5 choy qoshiq tuz
30 gramm sariyog'
qovurish uchun o'simlik yog'i
oldingi
Videoretsept: qaynatilgan quyultirilgan sutdan tayyorlangan yong’oqli pirog
keyingi
Videoretsept: manti «Atirgul»

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.