Grilda qovurib pishirilgan shaftolili salat
Masalliqlar:
-
3 ta shaftoli
-
2 bog' rukkola ko'kati
-
1/2 bog' yashil rayhon
-
50 gramm yong'oq
-
100 gramm motsarella pishlog'i
-
Aralashtirish uchun:
-
3 osh qoshiq zaytun moyi
-
1 choy qoshiq limon sharbati
-
1 osh qoshiq vino sirkasi
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
Yo’nalishlar
Ko’rinish va ta’m jihatidan betakror va yorqin yozgi salat. Bunday salatni faqat xushchaqchaq italiyaliklar o’ylab topishi mumkin!
Shirin shaftoli, o’tkir rukkola, mayin motsarella pishlog’i va qarsildoq yong’oqlar – ajoyib kombinatsiya. Albatta tayyorlab ko’ring, ayniqsa hozirga shaftolilar xil-xil pishgan pallada.
Motsarella pishlog’i Toshkentda yaqinda paydo bo’ldi. Qimmat import qilingan turlaridan tashqari savdo rastalarida mahalliy varianti ham bor. Biz uni ishlatib ko’rdik, sizga ham tavsiya qilamiz. Narxi 12 000 so’m atrofida.
Masalliqlar:
3 ta shaftoli | |
2 bog' rukkola ko'kati | |
1/2 bog' yashil rayhon | |
50 gramm yong'oq | |
100 gramm motsarella pishlog'i | |
Aralashtirish uchun: |
|
3 osh qoshiq zaytun moyi | |
1 choy qoshiq limon sharbati | |
1 osh qoshiq vino sirkasi | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |
Shaftolilarni yuving, o’rtasidan kesing va danaklarini olib tashlang. So’ng pallachalarga kesing. Ikkita tomonidan qora chiziqlar paydo bo’lgunicha yog’ solingann gril-tovada qovurib oling. Motsarellani palla qilib to’g’rang.
Alohida idishda salatning to’ldiruvchi qismiga mo’ljallangan barcha masalliqlarni bir tekisdagi emulsiya hosil bo’lguncha aralashtiring.
Masalliqlar:
3 ta shaftoli | |
2 bog' rukkola ko'kati | |
1/2 bog' yashil rayhon | |
50 gramm yong'oq | |
100 gramm motsarella pishlog'i | |
Aralashtirish uchun: |
|
3 osh qoshiq zaytun moyi | |
1 choy qoshiq limon sharbati | |
1 osh qoshiq vino sirkasi | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |