Go’ja
Masalliqlar:
-
300 gramm bug'doy yoki makkajo'xori yormalari
-
2 litr suv
-
300 gramm suzma
-
bir nechta rayhon yaqroqchalari
-
ta'bga qarab shivit
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Issiq kunlarda organizm yaxna taomlaru ichimliklarga muhtojlik sezadi. Bugun sizlarga O’zbekistondagi eng sevimli taomlardan biri bo’lmish go’ja retseptini taqdim qilamiz.
Bu taomni tayyorlash uchun bir necha xil donlardan foydalanish mumkin, masalan: bug’doy va makkajo’xori, arpa yormasi va hattoki guruchdan ham. Ular barcha bozorlarda sotiladi.
Pishiriladigan taomga taxminan 6 000 so’m sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtdagina amal qiladi.
Masalliqlar:
300 gramm bug'doy yoki makkajo'xori yormalari | |
2 litr suv | |
300 gramm suzma | |
bir nechta rayhon yaqroqchalari | |
ta'bga qarab shivit | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Go'ja uchun ishlatadigan bug'doy yoki makkajo'xorimizni yaxshilab yuvib, sovuq suvda 3-4 soatga ivitib qo'yamiz.
Suvini to'kib tashlab qozonga solamiz va ustidan toza suv quyamiz.
O'rtacha olovda taxminan 1 soatgacha qaynatib pishiramiz.
Pishgandan so'ng olib sovutamiz va suzma yoki qatiq solib aralashtiramiz.
Ko'katlarni to'g'rab, ichiga solamiz, tuz va murchini rostlab olamiz. Hammasini yaxshilab aralashtiramiz va biroz sovutgichga olib qo'yamiz.
So'ng muzdekkina go'jani iste'mol qilsak ham bo'ladi. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
300 gramm bug'doy yoki makkajo'xori yormalari | |
2 litr suv | |
300 gramm suzma | |
bir nechta rayhon yaqroqchalari | |
ta'bga qarab shivit | |
ta'bga qarab tuz va murch |
7 Sharhlar Hide Comments
Жудям зор
Juda zor
Oq jo’xoridan ham tayyorlasa bo’ladimi…
Assalomu aleykum! Ha bo’ladi
zòr tayyorlab kòrdim zòr chiqdi
Juda xursandmiz. Izoh uchun raxmat!
Bay bay! Yozning issiq kunida yayratdida bu odamni.