Gaspacho – pomidorli yaxna sho’rva
Masalliqlar:
-
1 kilo yaxshi pishgan pomidor
-
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
100 gramm yashil bulg'or qalampiri
-
50 gramm qizil piyoz
-
100 gramm bodring
-
30 millilitr 9% li sirka
-
100 millilitr zaytun moyi
-
1 choy qoshiq tuz
-
10 dona muz bo'lakchalari
Yo’nalishlar
Jazirama yoz kunlarida gaspacho sho’rvasi organizmni kerakli vitaminlarni berish bilan birga, chanqoqni bostirib tetiklashtiradi. Ana shunday sho’rvadan bir bor bo’lsada tayyorlab ko’ring!
Bu taomning mamlakati Ispaniya hisoblanadi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 5 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1 kilo yaxshi pishgan pomidor | |
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
100 gramm yashil bulg'or qalampiri | |
50 gramm qizil piyoz | |
100 gramm bodring | |
30 millilitr 9% li sirka | |
100 millilitr zaytun moyi | |
1 choy qoshiq tuz | |
10 dona muz bo'lakchalari |
Pomidor, bodring, piyoz va sarimsoqpiyozni po'stidan tozalab olamiz.
Bulg'or qalampirini urug'chalaridan tozalab olamiz.
Sabzavotlarni hammasini xohlagancha to'g'rab, blender idishiga solamiz.
Tuz sepamiz, sirka va zaytun yog'ini solib, blenderda taxminan 3 daqiqa maydalab olamiz.
Muz bo'lakchalarini solib, 30 daqiqa sovutgichga olib qo'yamiz.
Xohishga qarab non bo'laklarini zaytun yog'ida qovurib, sho'rva bilan birga tortish mumkin. Yoqimli ishtaha!
Azizlar, barcha yangiliklardan birinchi xabardor bo'lishni istasangiz, unda hoziroq sahifamizning o'zbek tilidagi telegram kanaliga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 kilo yaxshi pishgan pomidor | |
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
100 gramm yashil bulg'or qalampiri | |
50 gramm qizil piyoz | |
100 gramm bodring | |
30 millilitr 9% li sirka | |
100 millilitr zaytun moyi | |
1 choy qoshiq tuz | |
10 dona muz bo'lakchalari |