Frikadelkali turkcha sho’rva
Masalliqlar:
-
500 gramm mol go'shtidan qiyma
-
50 gramm guruch
-
50 gramm bulgur
-
2 ta piyoz
-
1 ta qizil sabzi
-
3 ta kartoshka
-
1 osh qoshiq pomidor pastasi
-
ta'bga qarab har xil ziravorlar
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Turkcha taomlar juda mazali bo’lib, ularning butun dunyo bo’yicha sevib iste’mol qilinishi hech kimga sir emas.
Mana bunday frikadelkali sho’rva ham taomnomangizni boyitib, ajoyib tushlik yoki kechki ovqat vazifasini bemalol uddalay oladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 25 000 so’m pul sarflanadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
500 gramm mol go'shtidan qiyma | |
50 gramm guruch | |
50 gramm bulgur | |
2 ta piyoz | |
1 ta qizil sabzi | |
3 ta kartoshka | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
ta'bga qarab har xil ziravorlar | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Qiymaga bulgur, guruch va mayda to'g'ralgan piyozni solamiz. Tuz va murch sepib, aralashtiramiz.
Qiymalardan frikadelkalar yasab olib, unga belab belab olamiz va sovutgichga olib qo'yamiz.
Qozonga suv quyamiz va kartoshkani bo'laklarga bo'lib solamiz. Gazga qo'yib, qaynash darajasiga keltiramiz.
Piyoz va sabzini to'rtburchak qilib to'g'raymiz va yog'da qovurib olamiz.
Ustidan tomat pastasi va ozroq suv solamiz, qopqog'ini yopib, 5 daqiqa past olovda dimlaymiz.
Qaynayotgan bulyonga bittadan frikadelkalarni solib chiqamiz.
Qopqog'ini yopib, sho'rvani 40 daqiqa davomida qaynatib pishiramiz.
Pishgan sho'rvani ko'katlar yoki smetana bilan birga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm mol go'shtidan qiyma | |
50 gramm guruch | |
50 gramm bulgur | |
2 ta piyoz | |
1 ta qizil sabzi | |
3 ta kartoshka | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
ta'bga qarab har xil ziravorlar | |
ta'bga qarab tuz va murch |