Fransuzcha piyozli sho’rva
Masalliqlar:
-
1 kilo oq rangli piyoz
-
60 gramm sariyog'
-
6 ta shoxcha timyan
-
200 gramm qirilgan qattiq pishloq
-
1 dona baget noni
-
1 litr bulyonyoki oddiy suv
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Fransuz taomlari bejizga dunyo bo’yicha sevib tanovvul qilinmaydi. Chunki hatto piyozdan qilingan taom ham juda tansiq ta’mda chiqadi.
Fransiyaning maxsus taom retsepti bilan tanishib oling!
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1 kilo oq rangli piyoz | |
60 gramm sariyog' | |
6 ta shoxcha timyan | |
200 gramm qirilgan qattiq pishloq | |
1 dona baget noni | |
1 litr bulyon | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Piyozlarni po'stini archib, har birini avval to'rtga bo'lamiz. So'ng yupqa qilib to'g'raymiz.
Qozonga sariyog'ni solib eritamiz. To'g'ralgan piyozlarni solib, qizargunicha qovurib olamiz. Bunda unchalik ko'p kovlab turmaymiz.
Piyoz qovurilgandan so'ng ustidan 250 ml bulyon yoki suv quyib, timyan shoxchalarini solamiz, olovni pasaytiramiz va bug'lanib ketguniga qadar qaynatamiz. Qoshiq yordamida tekshiramiz: aralashma quyuq bo'lib, ustida qoshiq izi qolsa, unda yana 250 ml bulyondan quyib, shu jarayonni takrorlaymiz.
So'ng esa bulyonning qolgan hammasini quyib, biroz quyulgunga qadar qaynatib olamiz.
Ungacha bagetlarni to'g'rab, tosterda qovurib olamiz yoki pechda 6 daqiqa pishirib olamiz.
So'ng issiqqa chidamli kosachalar(ko'za)ga sho'rvani quyamiz, qirilgan pishloqni yarmini solib, 2 bo'lakdan baton nonini qo'yamiz. Qolgan pishloqni ustidan sepib, pishloq erigunga qadar 200 C darajada qizigan pechga qo'yamiz.
Ovqatimiz tayyor, yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 kilo oq rangli piyoz | |
60 gramm sariyog' | |
6 ta shoxcha timyan | |
200 gramm qirilgan qattiq pishloq | |
1 dona baget noni | |
1 litr bulyon | |
ta'bga qarab tuz va murch |