Burgundcha usulda pishirilgan go’sht
Masalliqlar:
-
500 gramm mol go'shti
-
1 bosh piyoz
-
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
200 gramm qizil sabzi
-
1 osh qoshiq pomidor pastasi
-
650 millilitr qizil quruq vino
-
1 osh qoshiq un
-
20 gramm sariyog'
-
300 gramm shampinyon
-
qovurish uchun zaytun yoki o'simlik yog'i
-
Grani buketi uchun:
-
2 shoxcha selderey
-
2 shoxcha petrushka
-
2 ta lavr yaprog'i
-
2 shoxcha timyan
Yo’nalishlar
Burgundcha usulda pishiriladigan milliy taomning qanday tayyorlanilishi haqida bugun gapirib beramiz.
Uning asosini yumshab pishgan mol go’shti va sabzavotlar tashkil qiladi.
Tayyorlaniladigan salatga taxminan 75 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
500 gramm mol go'shti | |
1 bosh piyoz | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
200 gramm qizil sabzi | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
650 millilitr qizil quruq vino | |
1 osh qoshiq un | |
20 gramm sariyog' | |
300 gramm shampinyon | |
qovurish uchun zaytun yoki o'simlik yog'i | |
Grani buketi uchun: |
|
2 shoxcha selderey | |
2 shoxcha petrushka | |
2 ta lavr yaprog'i | |
2 shoxcha timyan |
Go'shtni yuvib, quritamiz. So'ng ularni sal kattaroq qilib to'tburchak shaklda to'g'rab olamiz.
Qozonga yog'ni quyib, go'shtni qovurib olamiz.
Sal qizargandan so'ng esa toblatmalarga mo'ljallangan qopqoqli idishga olamiz.
Alohida tovaga sariyog'ni solib eritamiz.
Piyoz va sarimsoqpiyozni solib, qovurib olamiz.
Piyoz ustdidan pomidor pastasini solib aralashtiramiz. So'ng unni solib, aralashtirib olamiz va 1 daqiqa davomida qovuramiz.
Qizil vino quyamiz va 2 daqiqacha qizdiramiz.
So'ng tovadagi masalliqlarni go'sht solingan qolipga solamiz.
Sabzini qalinroq parrak qilib to'g'rab, qolipga solamiz.
Ko'katlarni olib, ip bilan bog'laymiz. Qolipdagi masalliqlar ustiga qo'yamiz.
Qolipni qopqog'ini yopib, 170 C darajada qizigan pechda 2.5 soat davomida pishirib olamiz.
Qo'ziqorinni yuvib parrak qilib to'g'raymiz. Zaytun yog'ida 5-7 daqiqa davomida qovurib olamiz.
Tayyor bo'lishiga 10 daqiqa qolganda masalliqlar ustidan qo'ziqorinni solamiz. Tuz va murch sepib, qopqoqsiz yana 10 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm mol go'shti | |
1 bosh piyoz | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
200 gramm qizil sabzi | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
650 millilitr qizil quruq vino | |
1 osh qoshiq un | |
20 gramm sariyog' | |
300 gramm shampinyon | |
qovurish uchun zaytun yoki o'simlik yog'i | |
Grani buketi uchun: |
|
2 shoxcha selderey | |
2 shoxcha petrushka | |
2 ta lavr yaprog'i | |
2 shoxcha timyan |