fbpx
Batafsil fotoretsept: bezakli limonli keks

Batafsil fotoretsept: bezakli limonli keks

Masalliqlar:

  • Biskvit uchun

  • Sirop uchun

  • Glazur uchun

  • Bezak uchun

Yo’nalishlar

Limon sharbati va sedrasi qo’shilgan, mayin va shirin keks. U juda oson tayyorlanadi va katta miqdorda qo’shilgan limonlar sababli u juda ham xushbo’y. 

Tayyor taomning taxminiy narxi – 65 000 so’m. 

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
Biskvit uchun
360 gramm un
2 choy qoshiq dr.Oetkerdan qabartma
0,5 choy qoshiq tuz
330 gramm sariyog'
230 gramm tvorogli pishloq
380 gramm shakar
2 choy qoshiq Dr.Oetker vanil shakari
5 ta tuxum
110 millilitr limon sharbati
35 gramm limon sedrasi
25 millilitr o'simlik yog'i
Sirop uchun
75 millilitr limon sharbati
100 gramm shakar
Glazur uchun
230 gramm Dr.Oetker shakar upasi
bir chimdim tuz
40 millilitr limon sharbati
Bezak uchun
limon sedrasi
limon bo'laklari
Qadam 1
Tugallandi

Barcha masalliqlarni tayyorlaymiz.

Qadam 2
Tugallandi

23 sm diametrli qolipga sariyog’ surtib un sepamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Idishga un, qabartma va tuz solib aralashtiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Boshqa idishda sariyog’ va tvorogli pishloqni aralashtiramiz. 1-2 daqiqa davomida o’rtacha tezlikda mikser yordamida bir-xil holatgacha aralashtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Vanil shakari va shakarni oz-ozdan qo’shib 3 daqiqa davomida mikserlaymiz.

Qadam 6
Tugallandi

Birma-bir tuxum qo’shib, har bir tuxumdan keyin mikserda ko’pirtiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Limon sedrasi, sharbati va o’simlik yog’i qo’shib ko’pirtiramiz.

Qadam 8
Tugallandi

Quruq masalliqlarni qo’shib, barcha masalliqlar bir-biri bilan uyg’unlashishi uchun yaxshilab aralashtiramiz.

Qadam 9
Tugallandi

Xamirni qolipga solib, tekkislab, 170C gacha qizdirilgan pechga 60-65 daqiqaga qo’yamiz. Tayyorligini taxta tayoqcha yordamida tekshiramiz.

Qadam 10
Tugallandi

Tovada limon sharbati va shakarni o’rtacha olovda tinmay aralashtirib, shakar eriguncha qaynatamiz. Qaynagandan so’ng olovni o’chiramiz.

Qadam 11
Tugallandi

Tayyor keksni pechdan chiqarib, 20 daqiqa davomida sovutamiz. Ehtiyotkorlik bilan keksni panjaraga aylantiramiz va ustiga limonli sirop quyamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Butunlay sovutgani 1 soatga qoldiramiz.

Qadam 13
Tugallandi

Idishga shakar upasi, tuz va limon sharbatini solamiz. Cho’ziluvchan quyuq holatgacha yaxshilab aralashtiramiz.

Qadam 14
Tugallandi

Butunlay sovutilgan keks ustiga glazurni quyamiz.

Qadam 15
Tugallandi

Keksni 20 daqiqaga qoldirib, so’ng dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

Reklama huquqi asosida.

  • 2 soat
  • Portsiya 10
  • O’rtacha
  • 170C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Biskvit uchun
360 gramm un
2 choy qoshiq dr.Oetkerdan qabartma
0,5 choy qoshiq tuz
330 gramm sariyog'
230 gramm tvorogli pishloq
380 gramm shakar
2 choy qoshiq Dr.Oetker vanil shakari
5 ta tuxum
110 millilitr limon sharbati
35 gramm limon sedrasi
25 millilitr o'simlik yog'i
Sirop uchun
75 millilitr limon sharbati
100 gramm shakar
Glazur uchun
230 gramm Dr.Oetker shakar upasi
bir chimdim tuz
40 millilitr limon sharbati
Bezak uchun
limon sedrasi
limon bo'laklari
oldingi
Batafsil fotoretsept: krevetkalik salat
keyingi
Yong’oqli nachinkali baqlajondan ruletchalar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.