Baqlajondan pashtet
Masalliqlar:
-
1 ta katta baqlajon
-
1 ta sarimsoqpiyoz
-
1 choy qoshiq tuz
-
2 osh qoshiq zaytun yog'i
-
1 bog' petrushka
-
70 gramm yong'oq
Yo’nalishlar
Tez va oson tayyorlanadigan, sarimsoqpiyoz, yong’oq va ko’kat qo’shilgan to’yimli va foydali baqlajondan pashtet. Uning ta’mi juda ham mayin va totli.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 15 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
1 ta katta baqlajon | |
1 ta sarimsoqpiyoz | |
1 choy qoshiq tuz | |
2 osh qoshiq zaytun yog'i | |
1 bog' petrushka | |
70 gramm yong'oq |
Baqlajonni yuvib, bir nechta joyini sanchqi bilan teshamiz. Sarimsoqpiyoz tepasini kesamiz, biroz tozalab folga o’rtasiga qo’yamiz. Ustiga zaytun yog’i quyamiz, biroz tuz sepib, folgaga o’raymiz.
Sabzavotlarni patnisga qo’yib 40 daqiqaga 200C haroratga pechga qo’yamiz.
Tayyor baqlajonni sovutib, ikkiga bo’lamiz va po’stlog’ini tozalab katta bo’laklarga bo’lamiz.
Blender idishiga baqlajon, petrushka, yong’oq, pishgan sarimsoqpiyoz va tuzni solamiz. Barcha masalliqlarni pashtet holatiga keltiramiz.
Masalliqlar:
1 ta katta baqlajon | |
1 ta sarimsoqpiyoz | |
1 choy qoshiq tuz | |
2 osh qoshiq zaytun yog'i | |
1 bog' petrushka | |
70 gramm yong'oq |