Baqlajon va pomidorli galeta
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
320 gramm un
-
5 gramm qabartma
-
1/6 choy qoshiq tuz
-
1/6 choy qoshiq qora murch
-
160 millilitr iliq suv
-
60 millilitr o'simlik yog'i
-
Asosiga:
-
150 gramm piyoz
-
400 gramm baqlajon
-
450 gramm pomidor
-
1/2 osh qoshiq maydalangan suxari
-
1/2 choy qoshiq olma sirkasi
-
ta'bga qarab tuz
Yo’nalishlar
Mavsumiy sabzavotlardan tayyorlaniladigan pishiriqlardan yaxshiroq yana nima bo’lishi mumkin? Bu safar sizlarga baqlajonli va sersuv pomidorli galetalar retseptini taqdim etamiz.
Bunday pishiriq nafaqat foydali, balki juda ham mazalidir!
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
320 gramm un | |
5 gramm qabartma | |
1/6 choy qoshiq tuz | |
1/6 choy qoshiq qora murch | |
160 millilitr iliq suv | |
60 millilitr o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
150 gramm piyoz | |
400 gramm baqlajon | |
450 gramm pomidor | |
1/2 osh qoshiq maydalangan suxari | |
1/2 choy qoshiq olma sirkasi | |
ta'bga qarab tuz |
Xamiriga:
Tog'orachaga un, tuz, murch va qabart,mani solamiz.
Iliq suv va o'simlik yog'ini quyamiz. Yumshoq xamir qorib olamiz, so'ng yelim xaltaga solib, 20 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Asosiga:
Pomidor, piyoz va baqlajonni parrak qilib to'g'rab olamiz. Baqlajonni ustidan tuz sepib, 20 daqiqaga chetga olib qo'yamiz.
Tovaga yog' quyib qizdirib olamiz va piyoz halqachalarini solib, ikkala tomonini qizartirib qovurib olamiz.
Qovurgandan so'ng qog'oz sochiq ustiga terib chiqamiz.
Baqlajonlarni ham yog'da ikkala tomoni qizartirib qovurib olamiz.
Qovurgandan so'ng qog'oz sochiq ustiga terib chiqamiz.
Sovigan xamirni teng ikkiga bo'lamiz.
Xamirlarni yupqa qilib yoyamiz. O'rtasiga ozroq maydalangan suxaridan sepamiz. Chetlaridan 5 sm joy qoldirib, quyidagi tartibda sabzavotlarni terib chiqamiz: baqlajon-piyoz-baqlajon-pomidor. Ustidan sirkadan bir-nechta tomchi tomizamiz.
Galetaning chetki xamirlarini tepaga qaratib buklaymiz. Qolgan xamirni ham xuddi shunday usulda tayyorlab, patnisga olamiz.
180 C darajada qizigan pechda 20-30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
320 gramm un | |
5 gramm qabartma | |
1/6 choy qoshiq tuz | |
1/6 choy qoshiq qora murch | |
160 millilitr iliq suv | |
60 millilitr o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
150 gramm piyoz | |
400 gramm baqlajon | |
450 gramm pomidor | |
1/2 osh qoshiq maydalangan suxari | |
1/2 choy qoshiq olma sirkasi | |
ta'bga qarab tuz |