Baqlajon va brinzali iliq salat
Masalliqlar:
-
3 ta baqlajon
-
2 ta pomidor
-
1 bosh piyoz
-
1 bog' kashnich
-
200 gramm brinzayoki feta pishlog'i
-
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
aralashtirish uchun zaytun moyi
Yo’nalishlar
Baqlajon va pomidor har doim ham birgalikda ajoyib uyg’unlikni tashkil etgan. Аgar ularga qo’shimcha sifatida brinza yoki feta pishlog’i qo’shilsa bormi, takrorlanmas maza vujudga keladi.
Bunday salatni tayyorlash juda oson bo’lib, iste’mol qilish esa undanda yoqimliroqdir!
Masalliqlar:
3 ta baqlajon | |
2 ta pomidor | |
1 bosh piyoz | |
1 bog' kashnich | |
200 gramm brinza | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
aralashtirish uchun zaytun moyi |
Baqlajonlarning bir nechta joyini tishkovlagich yordamida teshib, 200 C darajada qizigan pechda 45 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishgan baqlajonlarni po'stini archib tashlaymiz va o'zini to'rtburchak shaklda to'g'raymiz.
Tovaga zaytun yog'ini quyib, to'g'ralgan baqlajonlarni nomiga qovurib olamiz (qovurmasa ham bo'ladi).
Feta (brinza)ni to'rtburchak shaklda to'g'rab, tog'orachaga solamiz. Piyozni ham yupqa to'g'rab, ustidan solamiz,
Masalliqlarning ustidan iliq baqlajonlarni solamiz. Kashnichni mayda to'g'rab solamiz. Tuz va murch sepib, zaytun yog'idan ozroq quyuamiz.
Aralashtiramiz va salatni iliqligida dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
3 ta baqlajon | |
2 ta pomidor | |
1 bosh piyoz | |
1 bog' kashnich | |
200 gramm brinza | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
aralashtirish uchun zaytun moyi |