Atirgulli kapkeyklar
Masalliqlar:
-
2-3 ta qizil olmaqizil rangli olmalar bo'lsin. Yana shunga ahamiyat qaratingki, olmalar vazni og'irroq bo'lsin, yengil olmalar biz kutgan natijani bermaydi
-
yarimta limon
-
1 dona dolchin tayoqchasi
-
360 millilitr suv
-
3 osh qoshiq o'rikli jem
-
qolipga surtish uchun sariyog'
Yo’nalishlar
Tayyorlanilishi oddiy, ko’rinishi esa juda nafis atirgulli kapkeyklarimiz kutilmagan mehmon kelgan vaqtda juda ham as qotadi.
Bunda bizlar tayyor qatlamali xamirdan tayyorlashimiz, pishirish jarayonini osonlashtiradi. Batafsil fotoretseptlarimizdan esa hatto yosh bolalar ham ko’rib, tayyorlashlari mumkin.
Masalliqlar:
2-3 ta qizil olma | |
yarimta limon | |
1 dona dolchin tayoqchasi | |
360 millilitr suv | |
3 osh qoshiq o'rikli jem | |
qolipga surtish uchun sariyog' |
Maffinlarga mo'ljallangan qolipga sariyog' surtib chiqamiz va qog'ozdan qilingan qolipchalarni joylashtirib chiqamiz.
Xamir bo'laklariga jem surtib chiqamiz. Olmalarni xamirning ustiga qo'yib chiqamiz. Bunda olmalarning po'stli tomoni yuqorida bo'lib, xamirdan sal teparoqda bo'lishi kerak. Xamirning pastki qismini esa olmalarning ustiga buklab chiqamiz. So'ng bir chetidan buklab chiqsak, xamirimiz atirgul ko'rinishiga kiradi.
Atirgullarni qoliplarga qo'yib, 30-35 daqiqa davomida 180 C darajada pishirib olamiz. Ta'bga qarab, shakar upasi va qyalpiz yaproqchalari bilan bezatamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
2-3 ta qizil olma | |
yarimta limon | |
1 dona dolchin tayoqchasi | |
360 millilitr suv | |
3 osh qoshiq o'rikli jem | |
qolipga surtish uchun sariyog' |
1 Sharhlar Hide Comments
ажойиб албатта пишириб куришим керак