fbpx
Videoretsept: gulkaramdan graten

Videoretsept: gulkaramdan graten

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Gulkaramdan graten – har kungi taomnomangizga o’zgarish kiritadigan past kaloriyalik, foydali va mayin taom. Pishloqli beshamel qaylasida pechda qizartirib pishirilgan gulkaram ko’pchilikga yoqishi aniq.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m.

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
1 ta gulkaram
500 millilitr sut
150 gramm pishloq
50 gramm sariyog'
40 gramm un
20 gramm quritilgan non bo'laklari
1 choy qoshiq tuz
0,5 choy qoshiq qora murch
bir chimdim maydalangan muskat yong'og'i
Qadam 1
Tugallandi

Karamni kichikroq bo’lakchalarga bo’lib, tuz qo’shilgan suvda 3-4 daqiqa davomida qaynatamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Pishloqni katta qirg’ichdan chiqaramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Sariyog’ni tovada eritib, un qo’shamiz. Aralashtirishni to’xtatmasdan 2-3 daqiqa davomida qaynatamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Iliq sut qo’shib yaxshilab aralashtiramiz. Massa qaynashni boshlaganidan aralshtirishni to’xtatmasdan past olovda 2 daqiqa davomida qaynatamiz. Qayla quyuqlashishi kerak.

Qadam 5
Tugallandi

Tuz, murch, muskat yong’og’i va pishloqni yarimini qo’shib yana 1-2 daqiqa davomida qaynatamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Qolipga qaylaning qismini solib yoyib chiqamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Gulkaramni solib yoyamiz, ustiga qolgan qaylani quyamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Graten ustiga pishloq sepib, panirovka uchun non uvoqlarini qo’shamiz va 175C gacha qizdirilgan pechga 25-30 daqiqaga qo’yamiz. Usti qizarib pishishi kerak.

Qadam 9
Tugallandi

Tayyor gratenni biroz sovutib dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 1 soat
  • Portsiya 6
  • O’rtacha
  • 175C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
1 ta gulkaram
500 millilitr sut
150 gramm pishloq
50 gramm sariyog'
40 gramm un
20 gramm quritilgan non bo'laklari
1 choy qoshiq tuz
0,5 choy qoshiq qora murch
bir chimdim maydalangan muskat yong'og'i
oldingi
Videoretsept: «Qizil baxmal» braunisi
keyingi
Videoretsept: oshqovoqli latte

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.