Videoretsept: nondan kvas
Masalliqlar:
-
2,5 litr qaynoq suv
-
200 gramm Javdar unidan tayyorlangan non
-
110 gramm shakar
-
1,5 choy qoshiq quruq xamirturush
-
100 millilitr iliq suv
-
10 gramm mayiz
Yo’nalishlar
Mazali, yaxna kvasni uy sharoitida tayyorlab ko’rishni tavsiya qilamiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 15 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
2,5 litr qaynoq suv | |
200 gramm Javdar unidan tayyorlangan non | |
110 gramm shakar | |
1,5 choy qoshiq quruq xamirturush | |
100 millilitr iliq suv | |
10 gramm mayiz |
Javdar undan tayyorlangan nonni o’rtacha kubik shaklida to’g’raymiz.
Nonni pergament qog’ozi solingan patnisga terib, 180C gacha qizdirilgan pechga 20-25 daqiqaga qo’yamiz.
Uch litrli banka yoki kastryulyaga iliq nonni solib, shakar qo’shamiz ba ustiga 2,5 litr qaynoq suv quyamiz. Butunlay sovigunicha olib qo’yamiz.
Bo’lajak kvas sovuganida, 100 ml iliq suvda eritilgan xamirturushni qo’shib aralashtiramiz.
Bankani bir necha qatlamli doka bilan berkitib, kvasni 36-40 soatga xona haroratida qoldiramiz.
Maslahat: kvas quyilgan idishni boshqa idishga solib qo’yishni tavsiya qilamiz. Kvas toshib to’kilishi mumkin.
Tayyor kvasni sitodan o’tkasib, butilkalarga quyamiz va sovutamiz. Ichimlik gazlangan bo’lishi uchun, har bir butilkaga 2-3 dona mayiz solib, sovutgichga bir-necha soatga qo’yamiz.
Masalliqlar:
2,5 litr qaynoq suv | |
200 gramm Javdar unidan tayyorlangan non | |
110 gramm shakar | |
1,5 choy qoshiq quruq xamirturush | |
100 millilitr iliq suv | |
10 gramm mayiz |